Chříč 2009

 

CHŘÍČ, 28. – 29. 3. 2009

 

   O víkendu 28. – 29. 3. se ve Chříči u Rakovníka konal úvodní podnik Mistrovství a Přeboru České republiky cross country.

  Na jezdce čekala trať vytvořená ve zdejší kotlině. Jeden okruh absolvovali ti nejlepší za zhruba osm minut. Trať byla takovou zdejší klasikou – hodně členitá, rozbitá, minimum úseků, kde by si mohl jezdec alespoň trochu odpočinout. Za zmínku stojí kaňon, který se jel letos dolů a dva jednodušší výjezdy, které většině nedělaly problémy. Počasí si s jezdci trochu zahrávalo. Téměř po celý víkend bylo pod mrakem, v sobotu nad ránem začalo pršet a déšť vydržel přes start i na kousek závodu. Na trati to ovšem moc znát nebylo a „bahenní lázně“ se tentokrát nekonaly. V neděli bylo počasí obdobné.

  Jezdci MČR i PČR startovali po oba dny v deset hodin a jeli ve společné rozjížďce. Pro mistráky byl vyměřen časový limit 110 minut, pro přeboráky o 10 minut méně, tedy rovných 100. Odpoledne v jednu, respektive v půl jedné v neděli, startovali jezdci s licencí typu C.

  Barvy Autoklubu Krakonoš Jilemnice hájili tito jezdci: Milan Kottek na Suzuki 125 2T ve třídě E1, Miroslav Škaloud na Suzuki 450 4T, Milan Macháček na Husqvarně 250 2T a Tomáš Macháček na TM 250 2T, všichni ve třídě E2. Všichni jeli Přebor ČR.

  Nejlepších výsledků dosáhl Miroslav Škaloud. V sobotu dokončil na 9. místě a v neděli vybojoval 2. příčku. Milan Kottek bral body za 7. a 8. místo. Milan Macháček se v sobotu zaskvěl 7. místem, v neděli mu bohužel hned v prvním kole praskl řetěz a závod pro něho skončil. Tomáš Macháček si po 24. místě v sobotu trochu polepšil a druhý den bodoval 18. místem. Podstatné je, že všichni přežili ve zdraví a těší se na další pokračování.

  Druhé dějství seriálu MČR a PČR cross country se uskuteční 2. – 3. 5. v nedalekém Košťálově.

-tm-

 

Milan Macháček na své Husqvarně
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32