Chuchelna 2011

CHUCHELNA, 23. 4. 2011

     V sobotu 23. dubna začal třetí ročník seriálu MG SPORT UFO KTM ECC. Pořadatelem prvního závodu byl Motosport Chuchelna a dějištěm se stala sjezdovka a okolní terény na Kozákově. Po loňském závodu dvojic a po odřeknutí pořadatelů z Příkrého doplnil právě Motosport Chuchelna tým pořadatelů seriálu.

     Program závodů začal tradičně rozjížďkami dětí a pak následovali jezdci hobby a na závěr licenční jezdci s veterány a třídou do 85ccm. V závodě dětí jsme měli jediného zástupce, Káju Šrytra na Kawasaki KX 65. Nevedl si vůbec špatně a po dvou jízdách obsadil konečné 4. místo.

#70 Kája Šrytr

     V závodě jezdců hobby jsme měli více zástupců. Na start se bohužel nemohl postavit Honza Nosek, určitě jeden z favoritů na přední umístění ve třídě E2. Honzu vyřadilo zranění nohy, které utrpěl při tréninku. Z jezdců, kteří odstartovali, podal výborný výkon Matěj Hanuš, jenž skončil 5. ve třídě E1. Ostatní bojovali podle svých možností. Velice solidně zajel Petr Kadavý (15. v E3). Cíl viděli ještě dva naši zástupci ve třídě E2. Michal Kava dokončil 38. a novic v červeném dresu David Faistaver byl klasifikován na 35. příčce. Vidět cíl nebylo souzeno Adamu Erlebachovi a Tomáši Macháčkovi. Adam po cca. hodině závodu prorazil zadní pneumatiku a odstoupil. Hůře dopadl Tomáš. Hned po startu se dostal do tlačenice jezdců, která vyvrcholila hromadným pádem. Tomáš byl podle slov Tomáš Kubáta hodně otřesen a několik minut nebyl vůbec schopen logicky reagovat. Přítomná zdravotnice doporučila vyšetření v nemocnici. Tam Tomáš podstoupil rentgen hlavy a naštěstí bylo vše v pořádku. Přesto měl ale zůstat na pozorování. Podepsal ale revers a odjel domů.

 #10 Matěj Hanuš

     V odpoledním závodě z našich nastoupili Lukáš Kučera a Mirek Škaloud (licence B), Milan Macháček (licence A) a Jirka Salač (veterán). Výborným výkonem se prezentoval hlavně Lukáš, který přes pády pořád bojoval a výsledkem bylo pěkné 6. místo. Určitě nezklamal Míra (12. místo) ani Jirka, který se pral s těžkou tratí a silnou konkurencí velice solidně (20. příčka). Na závěr jsem si nechal Milana, který letos startuje s licencí A. Po výměně motocyklu stále není ve své kůži. Sice bojuje, ale stále to není podle jeho představ. Na Kozákově závod nedokončil. Ve druhém kole trefil strom a otřesen pokračoval ještě tři kola a pak musel skončit.

 
 #492 Lukáš Kučera

     Závodu zúčastnilo neskutečných 329 jezdců všech kategorií. Po dlouhé zimě tedy první závod přilákal spoustu nažhavených a nedočkavých závodníků. Určitě těžkou práci měla i časomíra. Několik protestů bylo, ale snad výsledky závodu nebyly ovlivněny. Motosportu Chuchelna se podařilo uspořádat krásný závod , který navíc umocnilo vydařené počasí a moc pěkná a členitá trať, která obsahovala vše. Tedy sjezdy, výjezdy, kameny, les, bláto atd.

     Dalším závodem bude dvoudenní podnik v Košťálově ve dnech 14. – 15. května.

-mm- 

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
301+6dva  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44