Hradiště 2013

Hradiště u Klatov, 27. - 28. 7. 2013

 

   Předposlední díl premiérového českého mistráku v disciplíně endurosprint hostilo Hradiště u Klatov. Zdejší areál není pro enduráky neznámou a ani sprint se zde letos nejel prvně. Samozřejmě, že s jezdci MMČR se na start postavili i zástupci přeboru.

   A co pro závodníky pořadatelé připravili? Byl to jeden test, který ti nejlepší jezdili těsně pod 6 minut, doplněný přejezdem. Bohužel velmi suché počasí zapříčinilo, že z bezpečnostních důvodů byl přejezd, který vedl převážně po lese, vynechán. Celá lokalita byla natolik vyprahlá, že organizátor vydal zákaz grilování na otevřeném ohni v zázemí podniku.


Matěj Hanuš (foto: czechenduro.cz)

   Rudé dresy AK Krakonoš Jilemnice oblékli tradiční účastníci MMČR a PČR enduro pod hlavičkou AČR. Ve třídě MMČR E1 se tedy představil Matěj Hanuš, v MMČR E3 Honza Balaš a Lukáš Kučera a v PČR E2 Vašek Bína.

   Matěj měl tak trochu smůlu. Po oba dny se nevyhnul pádům a tak mu první pětka (kde bychom ho rádi viděli) zase o kousek utekla. Škoda, Matěj zahájil sobotu shodně čtvrtými místy v prvních třech testech, takže potenciál tu určitě je! Nakonec z toho bylo sedmé místo v sobotu a osmé v neděli.


Honza Balaš (foto: czechenduro.cz)

   Honza i Lukáš ve třídě nejsilnějších motocyklů opět prokázali svůj výkonnostní vzestup. Honza zase okupoval svou „oblíbenou“ třetí příčku. Ale odstup na druhého Jakuba Horáka se v sobotu ztenčil na necelých 7 sekund, v neděli to bylo o 26 vteřin. To samé platí o Lukášovi, na kterém je vidět, že mu prázdniny svědčí. Opustil studijní povinnosti a vyměnil je za svou KTM 300. Výsledkem je zrychlení, které jistě za čas přinese posun výsledkovou listinou vzhůru. Třást se může Michal Rudolf, na kterého Lukáš sice ztratil v sobotu necelou minutu, ale v neděli je dělilo pouhých 2,5 vteřiny!


Lukáš Kučera (foto: czechenduro.cz)

   Vašek po martýriu a hrdinství, které předvedl na předchozím sprintu v Radvanicích, sice ještě není zdravotně úplně v pořádku, nicméně nevynechal ani tento podnik. A udělal dobře. Na vítězství to sice nebylo, ale dvě druhá místa ho alespoň teoreticky ponechala v bitvě o titul přeborníka republiky. To by ale na průběžně vedoucího Tomáše Friedricha musel na posledním podniku najet 14 a více bodů. Zato k zisku celkového stříbra mu stačí získat pouhých 9 bodíků a to by neměl být problém.


Vašek Bína (foto: czechenduro.cz)

   Poslední podnik sprintu hostí Telč. Tam se závodníci, doprovodé a fanoušci sejdou v polovině září, konkrétně 14. – 15..

 -tm-

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44