Hrobčice 2015

HROBČICE, 2. - 3. 5. 2015

 

O letošním úvodním podniku MMČR v enduru se rozpovídal náš zástupce „mistráku“ třídy E3 Lukáš Kučera:

„O víkendu 2. - 3. 5. se jel první podnik v enduru a to v Bílině. Depo bylo u fotbalového hřiště v Hrobčicích na betonovém podkladu. Závod to byl, na to, na co jsme v Bílině zvyklí, docela povedený. V sobotu i v neděli se jelo 5 kol a startovalo se v 9:00 a končilo se po 15:00.

V každém kole byly dva testy, jeden cross a jeden endurový. Do první časovky se jelo po místních polňačkách a pískovnou po cestičkách. Měli jsme na ni 32 minut a najíždělo se okolo 5 minut, zároveň obsahovala ET. Druhá časovka byla časově delší a to 40 minut a byl v ní krásný výjezd. Najížděli jsme si okolo 15-ti minut.

ET se neměřil pouze v sobotu v prvním kole. Byl natažen v lese po cestičkách se sjezdy a výjezdy a zrádnými kamenitými pasážemi. Jezdil se okolo 3:25. CT byl namotaný pod ET v lese a na místním extrémku. Byl to klasický Bílinský test s novými a příjemnými pasážemi, ten se jezdil okolo 5:15.

K závodu samotnému. V sobotu jsem se nemohl celý den srovnat a trápil jsem se s bolestí rukou. Celý den jsem se přetahoval s Milanem Englem o 3. místo ve třídě E3, bohužel jsem skončil 4. a v juniorech 5.. Na neděli jsem se cítil natěšeně, a taky na časech to bylo znát. Ale bohužel pro mě, jeli všichni rychleji. Ve třídě jsem skončil opět 4. a v juniorech zase 5.. Kdybych od začátku víkendu podával výkony jako poslední 3 kola, tak by asi byla bedna. Ale na asi se nehraje a holt jsem domů přivezl brambory.

Nezbývá nic jiného, než pořádně potrénovat a na příštích závodech se vrátit na bednu.“

Lukáše na startu, rovněž v kategorii E3 MMČR, doplnil ještě Vašek Bína. V sobotu dojel 11. a v neděli poskočil na 10. příčku.

-tm-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32