JILEMNICE 2011

JILEMNICE, 27. – 28. 8. 2011

 

     Poslední prázdninový víkend byl pro AMK Krakonoš Jilemnice ve znamení uspořádání již třetího ročníku Memoriálu Oldy Nývlta, který byl i letos součástí seriálu hobby závodů MG SPORT UFO KTM ECC. Pořádání takovéhoto podniku přináší spoustu starostí s přípravou, které v průběhu samotného závodního víkendu vystřídá potěšení (pokud tedy vše probíhá k pokud možná všeobecné spokojenosti) a opět následují starosti a práce s úklidem trati apod. A nejinak tomu bylo a je i letos.

    Přípravy celého podniku začaly již počátkem roku. Nechtěli jsme ponechat nic náhodě a naopak jsme chtěli podchytit i nějaké ty nedostatky z posledního ročníku. Rozjel se kolotoč vyjednávání s vlastníky pozemků, hledání alternativ k loňské trati, opět jednání s vlastníky, získání souhlasného stanoviska Odboru životního prostředí, zajištění toho a onoho a ….

     Nakonec vše dopadlo dobře a tak již v pátek začínali najíždět první závodníci. Bylo to v době, kdy jsme ještě finišovali se stavbou stánků a značením dolní pasáže trati a startu. Stalo se tak v důsledku odvozu slámy, ke kterému došlo až týž den ráno. Nakonec se ale všechno stihlo a všichni se těšili na sobotu, kdy program celého víkendu odstartoval závod dětí.

     Stejně jako celý týden před závody i v sobotu ráno přivítalo všechny účastníky sluníčko a teplota začala strmě stoupat. Vypadalo to na další krásný parný letní den. Jak již bylo řečeno, první se na start postavili zástupci dětské kategorie. V objemové třídě do 50ccm se našlo 10 malých závodníků a v 65ccm ještě o tři více. V každé kategorii jsme měli po jednom zástupci. V padesátkách to byl Vilda Šrýtr, který dovedl svou malou KTM na celkové šesté místo. V silnější kategorii závodil Vildův bratranec Kája Šrytr. Ten vstoupil do první rozjížďky suverénně a dokázal zvítězit. Ve druhé se mu už bohužel tolik nevedlo a po několika pádech dojel v hloubi pole. To ho bohužel stálo místo na stupních a celkově skončil čtvrtý.

Kája Šrytr

     Dopoledne startovala první runda závodníků ze tříd E1, E2 a E3. V nejslabší kubatuře E1se na start postavilo 37 pilotů a mezi nimi i náš Matěj Hanuš. Matěj tahal a nakonec to dotáhl na 8. pozici v cíli. V silnějších E2 jsme měli silnější obsazení. Mezi 48 borci se představilo kvarteto jezdců v rudých dresech a nejlépe si vedl Honza Nosek. Ten si při vyhlášení došel pro pohárek za páté místo. Do první desítky se vměstnal ještě Adam Erlebach, který vybojoval deváté místo. Dalším naším zástupcem v cíli byl Michal Hanuš. Ten se svou Hondou obsadil sedmnácté místo. Bohužel cíl vinou zlomené páčky nespatřil novic v jilemnickém dresu Radim Kava. A ani mezi nejsilnějšími E3 nechyběli domácí jezdci. Nejlépe si v 31-ti členné konkurenci vedl Petr Kadavý, jenž dojel dvanáctý. Premiéru na stroji Gas Gas 300 si odbyl Michal Kava a nevedl si špatně. Zajel 18. místo.

Petr "Káda" Kadavý

     Odpoledne patřilo licencím A a B, veteránům a pětaosmdesátkám. Áčkových licencí se na stratu sešlo celých 20 a z domácích se zde představil Milan Macháček. Dojel patnáctý, když ke konci šetřil bolavé zápěstí na enduro do Mšena. Licencí B se představilo 27 a mezi nimi Mirek Škaloud a Lukáš Kučera. Mirek našel jediného přemožitele a dojel druhý, pro pohár si zašel i Lukáš, který dokončil pátý. Veteránů nastoupilo 26 a první desítku uzavíral domácí Jirka Salač. Ve třídě 85ccm startovalo 8 borců, bohužel bez domácího účastníka.

Lukáš Kučera

     Konec odpoledního závodu již se nesl ve znamení změny počasí a jezdci dojížděli mezi kapkami deště a za citelného ochlazení. Stejné počasí provázelo i vyhlášení těch nejlepších a mělo bohužel za následek zrušení testovacích jízd motocyklů KTM modelového roku 2012. Déšť nakonec ustal během noci na neděli a připravil tak na trati pro jezdce jemné bahýnko, které proměnilo povrch v kluziště.

     Vzhledem k nižší účasti v neděli (celkem 86 odvážlivců na startu) byli všichni startující srovnáni do jedné rozjížďky. V licencích A jsme zastoupení neměli, zato v licencích B se oba naši zástupci prosadili na stupně vítězů. Na nejvyšší příčku se postavil Lukáš Kučera a třetí skončil Míra Škaloud. I mezi veterány si jezdec v červeném dresu kráčel pro pohár. Byl to Jirka Salač, který dojel čtvrtý. A pohárové žně pokračovaly i ve třídě E1. Sice jediný domácí zástupce, ale na stupni nejvyšším! Matěj Hanuš dokonale vyškolil všechny soupeře a s přehledem zvítězil. V E2 si pro pohár za třetí místo došel Honza Nosek. Do první desítky se propracoval i Adam Erlebach, který byl osmý. Cíl spatřil ještě Michal Hanuš, který dokončil jedenáctý. Šachovnicovou vlajku bohužel neviděl Radim „Paprika“ Kava. Ve třídě E3 si z našich nejlépe počínal Petr Kadavý, jenž i přes problémy se startováním svého stroje dojel osmý. Na 12. pozici se umístil Tomáš Macháček. Michal Kava bohužel stejně jako jeho bratr cíl nespatřil.

     Ihned po závodech proběhlo vyhlášení vítězů. S odcházejícími diváky a odjíždějícími závodníky jsme pomalu začali odznačovat trať, rozkládat stánky, odvážet lavice, stolky, …. Vrchol sezony pro AMK Krakonoš končí, ale práce s úklidem teprve začíná.

     Další díl seriálu mají pod palcem kolegové z Motosportu Bozkov. Zde se sejdeme 15. – 16. října. Doufejme, že tentokrát se paní Příroda na bozkováky usměje a vykouzlí krásný podzimní víkend a nebude se tedy opakovat bahenní lázeň z loňského roku.

-tm-

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
452-5šest  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32