Kamýk 2009

KAMÝK, 11. 4. 2009
 
 
      V sobotu 11. dubna se v Kamýku u Litoměřic konal již tradiční volný podnik, tentokrát s názvem Bezinka jaro 2009. Bezinka proto, že trať zde vede křovími s bezinkami a trnkami.
 
        Pořadatelé „zajistili“ krásné, snad více letní než jarní, počasí. Sluníčko pálilo o sto šest. Navíc pro potěchu očí diváků zde předvedl svoje umění úspěšný trialista Pavel Balaš. Na některé jeho kousky spousta přihlížejících koukala s otevřenými ústy.
 
Závod byl vypsán na 120 minut. Jezdci absolvovali jedno kolo za cca 11 minut. Trať kromě již zmíněných bezinek vedla po loukách. Byla zpestřena hóóódně dlouhým „šnekem“, přejezdem pneumatik a pražců a v neposlední řadě vybagrovanou, metr a půl hlubokou dírou. Komu se nechtělo skákat do díry, mohl tento úsek s nepatrným zpožděním objet. Trať byla hodně prašná, zejména pro jezdce startující v odpolední rozjížďce to bylo hodně nepříjemné.
 
        Za AK Krakonoš Jilemnice nás startovalo celkem šest. Ve třídě Ještěrky (do 250 2T) elite to byli Milan (Husqvarna 250 2T) a Tomáš (TM 250 2T) Macháčkovi. Adam Erlebach (Kawasaki 250 2T) startoval ve třídě Ještěrky Hobby. Ve třídě Želvy (125 2T + 250 4T) hobby startovali Lukáš Kučera (Yamaha 125 2T), Matěj Hanuš (Husqvarna 125 2T) a Honza Nosek (KTM 250 4T).
 
        Nejlepšího výsledku dosáhl Adam Erlebach. Ve své kategorii nedal nikomu šanci a při vyhlášení výsledků vystoupil na nejvyšší stupínek. Milan Macháček dlouhou dobu vodil startovní pole ještěrek elite, ale nedlouho před koncem závodu si nepříjemně „šlápl“ a dostal křeč do levého lýtka. Musel na chvíli zastavit. Během této chvíle ho jeden ze soupeřů pokořil, druhý se na něho dotáhl a před cílem jej předjel. Milan tedy dokončil třetí a uzavíral bednu. Tomáš Macháček ve stejné kategorii dojel na 5. místě. Zbylí naši jezdci dosáhli také velice slušných výsledků. Ve své kategorii vybojovali osmé, třinácté a sedmnácté místo v pořadí Lukáš Kučera, Honza Nosek a Matěj Hanuš. Všichni tři jsou velmi mladí a jejich výsledky jsou dobrým příslibem do budoucnosti.
 
        Na stejném místě se bude konat ještě letos další dějství tohoto podniku, tentokráte s názvem Bezinka podzim 2009. Stane se tak 12. září. Všichni jste srdečně zváni.
 
-tm-
Adam Erlebach projíždí vítězně cílem

 

Milan Macháček skáče přes hromadu pražců
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32