Kamýk 2010

KAMÝK, 10. 4. 2010
 
I letos se v Kamýku u Litoměřic konala populární jarní Bezinka. Tento podnik již má vybudovanou svou tradici a každoročně vítá spoustu závodníků, diváků a fanoušků. Letos připadl termín na sobotu 10. dubna.
 
           Autoklub Krakonoš Jilemnice samozřejmě u tohoto jarního měření sil nemohl chybět a tak vyrazil v početném zastoupení.
 
           Trať vycházela hodně z loňské podzimní Bezinky, jen se jela opačným směrem. Nebyla tedy nouze o proplétání se mezi keři a stromky, tradiční šnek jsme také kroužili a nechyběl ani „extrémek“ s kameny, pneumatikami a kládami. Počasí vydrželo na individuální závody dospělých bez deště, jen ta zima nebyla úplně příjemná. Na závody dětí trochu sprchlo a odpolední závody dvojic musely být předčasně ukončeny z důvodu průtrže mračen a nesjízdnosti některých úseků trati.
 
           Jak již bylo řečeno, naše účast byla početná. Začněme těmi nejmenšími, tedy dětmi. Za jméno AK Krakonoš Jilemnice se bili celkem tři mladíci. Tadeáš Danihelka dokázal ve své kategorii zvítězit, Martin Šrytr rovněž vystoupil na stupně vítězů, ale na stupínek s číslem 3 a Karel Šrytr dokončil na pěkném šestém místě.
 
 
Martin Šrytr na třetím místě
 
           Mezi dospělými nás jelo víc. V kategorii E2 ELITE startovali bratři Macháčkovi. Milan dojel na 11. místě, Tomáš skončil 16. Více úspěchů jsem jsme slavili v kategoriích HOBBY. Konkrétně ve třídě E1. Po startu se na čele pohyboval Matěj Hanuš. Lukáš Kučera měl problémy s nastartováním své Yamahy a ze startovní čáry vyrážel s odstupem poslední. V tuhle chvíli by asi na Lukáše málokdo vsázel. Ale on nesložil zbraně a trpělivě se prokousával kupředu. A po 100 minutách jízdy, světe div se, před ním nikdo nezůstal. Znamenalo to tedy pro něho cenné vítězství. Matěj Hanuš si své postavení na čele hlídal a dokončil na krásném pátém místě. V E2 HOBBY nás reprezentovali Adam Erlebach a Michal Kava. Ani jednomu se nedařilo. Adam seděl letos teprve podruhé na motorce a měl tedy málo najeto. Pojal závody jako kvalitní trénink a cílem projel na 19. místě. Michal se trápil s technikou, měnil svíčky jak na běžícím pásu, ale nehodil flintu do žita a i on bojoval s nepříznivým vývojem. Nakonec vyválčil 36. příčku.
 
 
Lukáš Kučera projíždí vítězně cílem
 
            Závěrem lze říci, že se opět jednalo o povedenou akci. Nezbývá než se těšit na její podzimní odnož, která by měla být na pořadu o neslavném datu 11. září.
-tm-
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32