Kopidlo 2011

KOPIDLO, 16. - 17. 7. 2011

 

První letošní klasická soutěž se konala v Kopidle. Z klubových jezdců se zúčastnila trojice ve složení Milan Macháček v MMČR třídy E3, Lukáš Kučera v PČR třídy E2 a Honza Nosek v PČR C. Nejlepších výsledků dosáhl Honza, který po šestém místě v sobotu dokázal v neděli zvítězit. Lukášovi v sobotu o kousek utekly první stupně vítězů v přeboru, když skončil čtvrtý. V neděli dokončil na šestém místě. Milan dojel v sobotu šestnáctý a v neděli si o jedno místo polepšil.

 
Na dojmy z Kopidla jsem se zeptal Lukáše a Honzy:

V Kopidle to byla první klasická soutěž. Jak se ti to zamlouvalo?

Lukáš: V Kopidle jsem jel svou absolutně první soutěž a musím říct, že je to úplně něco jiného než cross country. Okruh měřil téměř 50 km a byly na něm dva testy. Musím říci, že jsem se na závodech takhle ještě nesvezl. Velmi mě to potěšilo a již se těším na další soutěž.

Honza: Byla to moje první klasická soutěž, takže jsem z toho první den byl dosti vystrašen, ale po prvním kole se ukázalo, že to nebude zas tak namáhavý a vyčerpávající závod. Přišlo mi to jednodušší něž dvouhodinové  crosscountry, ale je to asi tím, že bylo sucho a dostatečné časové rezervy.

 
Co pravidla, hlídání časů, časové kontroly, …. Jak jsi tozvládal?

L: Pravidla nejsou zase tak náročná jako například na MS nebo ME, tak s nimi problém nebyl. Též organizátoři neudělali takové časy, aby se muselo jet pořád na ,, plný céres“ a do časových kontrol jsme najížděli něco okolo 10-15 min. To znamenalo, že přejezdy nebyly tak obtížné, i když se našla na trati pěkná a náročná místa ve sjezdech a výjezdech.

H: Všechno jsme měli dobře podchycený, před každou časovkou a kontrolou byl někdo z týmu a poskytnul, co bylo nutné. Na první enduro si myslím, že se mi vedlo dobře, bez žádných komplikací a poruch na motocyklu. Na přejezdech bylo pár hezkých výjezdů a sjezdů, ale žádný obtížný, když jej jezdec nepodcenil a dal dosti plynu. Byly i tací, kteří se zasekli a výjezd opakovali znovu, ale to nebylo časté. Bažiny se neobjevovaly  na přejezdech spíše prach a kamení.

 
Jak vypadaly testy, který se ti zamlouval více?

L: Testy byly dva, ET a CT. ET se skládal z kaňonu, kterým se sjíždělo dolů, dále byl výjezd s hlubokými kolejemi a blátem. CT byl natažen na louce a přes meze. Moc se nepodobal crossu, byl to spíše krátký a nenáročný ET. Mně se líbil ET, i když více mi seděl na časy CT, který se jezdil okolo 3 min. a ET okolo 4 min. 

H: Jako první byl enduro test dlouhý asi 3,5 - 5min. Byl jsem mile překvapen, bylo to rychlý a v krásným prostředí, nechybělo bahno, výjezdy, sjezdy, kamení, stromy a v neposlední řadě i diváci. Test se mi velice líbil. Poté byl cross test, který se zajíždel okolo 3 až 3,5 minuty, byla to úzká krátká trať bez skoků. Tento test mi úplně nesedl, což se prokázalo na časech. 

 
Jak hodnotíš svůj výkon?

L: Svůj výkon hodnotím chvalitebně. V sobotu jsem ztratil 30s na prvním měřeném ET a tím jsem i na konci přišel o 3. možná i 2. místo a obsadil jsem 4. pozici. V neděli jsem vjel do závodu s vědomím, že mohu jet o bednu. Možná i to přispělo k mým pádům na ET v každém kole. Zatímco na CT jsem jezdil 2. nebo 3. časy, na ET jsem svými pády ztrácel 10-20s na kolo. V cíli z toho bylo 6.místo. Byla to moje první soutěž tak ty výsledky beru, i když mě mrzí ty pády, ale kdo nepadá nezrychlí wink

H: Celkově si myslím, že jsem si vedl dobře, i když sobota byla slabší, v neděli jsem dokázal  držet krok i s první trojicí v přeboru, z čehož mám velkou radost.

-tm-

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
936-8dva  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32