Košťálov 2011

KOŠŤÁLOV, 14. - 15. 5. 2011

 

     Po úvodním podniku na Kozákově se seriál MG SPORT UFO KTM ECC přesunul do nedalekého Košťálova. O organizaci se postarali členové Enduro klubu Semily. Zázemí podniku opět našlo své místo v areálu místního koupaliště a trať v okolí zdejšího lomu a skládky.

     Trať byla typicky Košťálovská. Jedno kolo trvalo těm nejlepším v sobotu cca. 20 minut, v neděli potom cca. 25 minut. Okruh se oproti předchozím letům jel v protisměru a pro jezdce byly nastraženy pro tuto trať typické prvky. Hodně úzkých a rozbitých míst s minimem prostoru pro odpočinek, jednou drážkou dolů a další zase nahoru, přes kořeny a kameny. Vyjet na odpočinkovou pasáž na louku s dlouhými rovinkami a opět do drážky vstříc dalším kilometrům. Prostě typický Košťálov se vším, co k němu odnepaměti patří.

     Počasí bylo ke všem docela přívětivé. V sobotu slunečno a poměrně teplo mělo za následek množství prachu na trati. V noci na neděli řádně sprchlo a po prachu nebylo ani památky. Zato se obtížnost trati se posunula o další „level“ výš. Bláto kam se podíváš.

     Závodění načali v sobotním ránu dětské kategorie. V objemové třídě 50ccm jsme měli malého Vildu Šrýtra, který se konkurence nezalekl a na svém stroji Polini s vyzáží Yamahy se bil o každý metr trati. Nakonec to pro něho znamenalo 12. místo. V silnějších pětašedesátkách opět vodil svou Kawasaki Kája Šrytr. Bohužel on neměl to štěstí spatřit cíl. Prasklá zarážka v plynové rukojeti mu vystavila stopku.

#5 Vilda Šrýtr

     A to už se pomalu blížil čas startu „dospělých“ kategorií. O půl jedenácté měli sraz pod viaduktem jezdci licencí A a B, veteráni a malorážky do 85ccm. V rudém dresu vyjeli na startovní louku čtyři borci. V licencích A Milan Macháček, v licencích B Mirek Škaloud a Lukáš Kučera a mezi veterány Jirka Salač. V jedenáct hodin poprvé vyletěl bílý prapor nad hlavu pana Davida a první jezdci vyrazili na trať. Za chvíli druhá vlna, třetí a čtvrtá. Na jezdce čekalo 120 minut boje s tratí, mezi sebou, s prachem, vlastní únavou, …. Po vypršení toho času byl Milan odmáván na 25. místě mezi „áčkaři“, v licencích B byl úspěšnější Mirek, který si došel pro pohárek za páté místo. Lukáš parádně vystartoval, ale ještě v průběhu prvního kola mu loketní chrániče přiškrtily předloktí a Lukášovi odešly ruce. Zahodil chrániče a vrátil se do závodu, aby byl nakonec odmáván na 13. příčce. Jirkovi, jak se zdá, vyhovují obtížné podmínky a velmi slušně bodoval 11. místem.

#502 Mirek Škaloud

     Odpolední závod absolvovali jezdci E1, E2 a E3. Naše barvy se objevily v každé z kategorií. Zatímco v E1 a E3 jsme měli pouze po jednom borci - Matěj Hanuš (E1) a Petr Kadavý (E3) - v E2 se na start postavila hned pětice ve složení Adam Erlebach, David Faistaver, Michal Hanuš, Michal Kava a Honza Nosek. Kluci bojovali jako lvi a i v odpoledním závodě jsme se dočkali pohárků. V E1 dojel Matěj čtvrtý, v E2 byl rovněž čtvrtý Honza. Adam 11., Michal Hanuš 31., Michal Kava 33.. Smůlu měl David, který v průběhu prvního kola zlomil páčku přední brzdy tak, že mu z ní nezbyl ani kousek. A protože zdejší trať jet bez přední brzdy je dost nebezpečné, odstoupil ze závodu a šetřil síly na neděli. Káda v E3 bodoval 18. místem.

#10 Matěj Hanuš

     Na neděli tedy sprchlo a protože účastníků bylo méně, jel se pouze jeden závod. Nejlépe z našich si vedl Mirek, který nenašel přemožitele v licencích B. Ve stejné kategorii obsadil Lukáš šesté místo. Mezi veterány se Jirka prosadil do první desítky, když dojel devátý. V E1 těsně unikl pohár Matějovi, který dojel šestý. Stejně dopadl v E2 Honza, kterého v první desítce doplnil devátý Adam. Po nevydařené sobotě si zpravil chuť David, který bodoval 17. místem. Michal Kava nedokončil po problémech s převodovkou a Michal Hanuš nestartoval. Když už jsme u těch, kteří cíl neviděli, budeme bohužel pokračoval. V licencích A si Milan vyrazil po pádu dech a protože poté dýchal velmi ztěžka, odstoupil. V E3 v neděli Káda nestartoval (měl po noční), na start se postavil Tomáš Macháček. Ani jemu ale nebylo souzeno vidět cíl a po potížích se spojkou vzdal.

#107 Honza Nosek

     Celkově jsme ale určitě nasbírali více bodů než na Kozákově, takže očekáváme postup v hodnocení týmů. Jakmile budou tyto průběžné výsledky k dispozici, budeme vás informovat.

     Na další závod si musíme počkat až do konce prázdnin, konkrétně na víkend 27. - 28. srpna. To se výkvět tohoto krásného sportu sejde u nás v Jilemnici (tedy vlastně ve Mříčné).

-tm- 

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
811-0šest  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32