Lukáš KUČERA 2010

Ohlédnutí za sezonou 2010

 

Do třetice se nám vyzpovídal Lukáš Kučera. Lukáš skončil v minulé sezoně na celkovém čtvrtém místě v seriálu MG SPORT UFO KTM ECC. A jak to tedy viděl on?

 

Lukáši, jak hodnotíš uplynulou sezonu?

Uplynulá sezona byla z mého pohledu skvělá. Odjel sem ji na YAMAZE YZ 250 F a fungovala bez problémů. Vše začalo druhým místem na prvním závodě sezony v Bělé pod Bezdězem v C licencích ve dvojci s Honzou. Poté jsem se objevil na Bezince kde jsem vyhrál svůj první závod. Po tomto závodě následoval Košťálov, který sem nezvládl. V sobotu jsem odešel psychicky a v neděli jsem musel po 3. kole odstoupit z 5 příčky a nepřipsal jsem si ani jeden bod do seriálu MG UFO KTM a myslel jsem si, že je po nadějích na celkový dobrý výsledek. Poté následovala pauza a častý trénink. Další závody se odjely v Radvancích, kde  toho bylo 6. a 2. místo v céčkách. Poté následoval populární Loukov a skvělá dvě 3 místa. Po Loukově se jela Lhotka, kde se mi znovu nedařilo a pak bylo do konce srpna volno. Na konci srpna se jel tradiční Bozkov, tedy další díl seriálu MG UFO KTM. Do závodu jsem šel bez bodů a díky těžkému terénu (bláto, mokro, prostě hardcore) byl veliký počet závodníků, kteří nedokončili závod a já se vyšvihl díky 2. a 1. místu na 5. průběžné místo. Další závod se odjel v Martinicích, kde jsem absolvoval pouze dvojice s Adamem, bylo z toho 6. místo a ukázala se má rostoucí forma. Ta se potvrdila naplno v Jilemnici, kde jsem navzdory nepovedeným startům oba dva dny vyhrál a posunul se na průběžné 3 místo. Další víkend se jelo v příkrém kde jsem obsadil 5. místo a společně s Davidem Malečkem sme byli na průběžném 3. místě a vše se mělo rozhodnout ve Sklenařících. Po vlažném začátku jsem byl okolo 5. místa a David suveréně vedl. Po tancovačce jsem se dostal do tempa a začal stíhací jízdu a Davida sem za poslední 4. kola stáhl o 3 minuty, ale nestačilo to a bylo z toho 3. místo v závodě a celkové 4. místo v seriálu

 

V E1 v UFO KTM cupu jsi byl celkově čtvrtý, ale dokázal jsi spoustu závodů vyhrát. Gratuluju ti. Jak obtížné to bylo z tvého pohledu?

Z mého pohledu to bylo velice obtížné. Ačkoliv to někdy vypadalo jednoduše, např. druhý den Bozkov, tak to byl pravý opak. Musel jsem být stále v pozoru a nesměl jsem ani na vteřinu zvolnit, jel jsem stále kudlu. Ale jsem velice rád že to tak dopadlo. Škoda jen toho Košťálova stačilo dojet jeden den do 5. místa a jsem první. To svědčilo o naší velice vyrovnané kategorii.

 

Který ze závodů sezony se ti líbil nejvíce? A proč?

Samozřejmě se mi nejvíce líbily oba dny v Jilemnici kde jsem dvakrát vyhrál. Byly to úžasné závody, vyšlo počasí a měl jsem tam velikou podporu fanoušků, kterým chci tímto poděkovat za fandění. Trať mi sedla profilově a já si na ní dovolil to, co ostatní ne. Prostě paráda. To to si troufám tvrdit, že je můj dosavadní největší úspěch.
Samozřejmě nezapomenu na Bozkov ten byl taky hezký a mně osobně svedčí takovéhle těžké podmínky, ale doma je doma.

 

Na který závod bys nejraději zapomněl?

Nejraději by sem zapomněl na Oba dny v Košťálově. Jejich nedokončení mě stálo možnost obsadit stupně vítězů v seriálu MG UFO KTM. Na druhou stranu to pro mě byla veliká zkušenost, že závody se nemají vzdávat i když to nevychází tak, jak by mělo a jet až do konce. Body se vždycky hodí.

 

Co motorka, jak zvládla sezonu? Necháš stejný stroj, nebo bude výměna na příští rok?

Moje bejvalá YAMAHA YZ 250 F byla naprosto skvělá. Přes sezonu s ní nebyl žádný problém, samozřejmě jsme museli dělat pravidelný servis jako výměna oleje, seřizování ventilů, ale jinak šlapala jako hodinky.
Jak jsem již zmínil bude nová motorka nejspíše KTM nebo TM 250 2T enduro. Ne že by mi 4-T nesvědčil ale líbí se ježdění na 2T a proto jsme se rozhodli s tátou pro 250.

 

Co teď v zimě děláš, absolvuješ nějakou přípravu?

Do nového roku jsem si dal pauzu, ale už od prosince chodím plavat a s klukama do haly na fotbálek nebo na snowboard. Od nového roku zařadím pravidelně bazén, 2 krát týdně posilku a běh (buď na lyžích nebo normální). Snad koncem února dovolí počasí a mé finance na koupi nové motorky a já budu moc do nížin párkrát zatrénovat na motorce před sezonou.

      

Co chystáš na příští sezonu, jakých závodů se budeš účastnit? A jaké jsou tvoje ambice?

Jeden z důvodů, proč kupuju endurovou motorku, jsou sotěže. Tyto závody jsem si oblíbil a lákají mě ze všech nejvíce. Dále bych se chtěl účastnit závodů v seriálu MG UFO KTM a nějakých blízkých zavodů PČR.
Moje ambice na příští rok. Jelikož pojedu třídu E2 a PČR tak to pro mě bude spíše seznamovací sezona s novou motorkou a konkurencí. Chtěl bych navázat na výborné výsledky Milana, který skončil 2. v PČR ve třídě E2, ale bude to velice obtížné. Jak řikám bude to pro mě něco úplně jiného a hlavně mě letos čeká maturita a ta je na prvním místě.

 

Jak jsi strávil Vánoce a Silvestr?

Letošní vánoce jsem strávil doma a s kamarádama. Po vánocích byla nějáká ta akcička, lyže, brusle a práce v lese. Silvestra jsem strávil u nás v hospodě s společne s Matějem a Honzou.

 

Děkuji za odpovědi a přeji vše nej v roce 2011. 

Tobě taky vše nej manažere a ať se nám daří jako klubu a i jako jednotlivcům v osobním životě.

-tm-

 
 
 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
27+4jedna  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32