Lukáš Kučera Olszyna 2013

Rozhovor s Lukášem Kučerou před Olszynou

 

V pořadí třetím, kdo si v Olszyně našel chvilku na krátký rozhovor, byl Lukáš Kučera. Jen pro připomenutí, Lukáš již druhým rokem patří do širšího juniorského výběru ČR, vloni poprvé absolvoval kompletní Mistrovství ČR ve třídě E2 a rovněž poprvé se objevil na podniku Mistrovství Evropy a hned na finálovém třídenním podniku. Letos přestoupil do silnějších E3 a opět se posunul o hodný kus vpřed. V MČR enduro a endurosprint dojíždí na pátém až šestém místě, na prvním podniku ME v Itálii dojel kousek za první dvacítkou jako čtvrtý nejlepší  Čech ve třídě.

Lukáši, jak hodnotíš dosavadní průběh sezony?

LK: Dosavadní průběh hodnotím velmi dobře. Zatím určitě nejlépe rozjetá sezona v kariéře.

Zúčastnil ses prvního podniku ME v Itálii, jaká tam panovala atmosféra? Jak jsi spokojený se svým vystoupením?

LK: Atmosféra se nedá srovnat s MČR. Závody jsou o třídu výš. Od výsledků jsem očekával o trochu více, odjížděl jsem s cílem být do 20. místa. To se bohužel nepovedlo. Ale ve srovnání se svými kolegy v juniorském týmu jsem tak špatný výsledek nezajel. Celkově jsem spokojen.


Lukáš Kučera (foto: czechenduro.cz)

Blíží se druhý podnik ME ve Francii. Už jsi zjišťoval, co Tě tam čeká? Jaké si dáváš cíle?

LK: Zjišťoval jsem terén. Bylo mi řečeno, že se bude trochu podobat Itálii, akorát budou kulatější a volnější kameny. Hlavním cílem je získat další zkušenosti a získat co nejlepší výsledek.

Vraťme se ještě k poslednímu podniku MČR enduro v Bílině, resp. v Hrobčicích. Podnik byl předčasně ukončen, jak jsi celý průběh viděl ze svého pohledu?

LK: Sobotní závod proběhl víceméně v regulích, až na zmatky ve výsledcích. A nedělní závod byl neregulérní, proto jsme ho bojkotovali.

Sedíme tu před startem třetího dílu seriálu KTM ECC. Ty osobně budeš startovat poprvé (kvůli termínovým kolizím). Jak vnímáš letošní ročník tohoto seriálu?

LK: Letošní ročník se mě opravdu zatím moc netýká. Je to pro mě zpestření tréninku a nějakými body bych chtěl pomoci k zisku klubové trofeje.

V kuloárech se hovoří o Tvé možné nominaci na letošní šestidenní v Itálii. Co bys k tomu řekl?

LK: Je známo, že letos by měli jet i v trophy teamu junioři. A i s týmem stříbrné vázy a klubovým juniorským týmem je to otevřené pro celkem 12 juniorů. Dělám vše pro to, abych byl mezi nimi a na šestidenní reprezentoval. Byl by to splněný sen.

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32