Lukáš Kučera před ME 2012

Ve dnech 17. – 19. srpna vyvrcholí na Slovensku letošní šampionát Mistrovství Evropy enduro. Vše se odehraje v městečku Krompachy, které v minulosti již několikrát hostilo i Mistrovství světa. A poprvé se zde představí jezdec AK Krakonoš Jilemnice! Logicky se jedná o Lukáše Kučeru, který letos absolvuje celou sezonu v Mistrovství ČR. Lukáše jsme trochu vyzpovídali:

 

     Lukáši, pojedeš svoji první soutěž ME, jaké máš pocity, jsi natěšený nebo převládá nervozita?

 

No samozřejmě že se moc těším. Bude to pro mě veliká zkušenost a doufám, že se parádně svezu. Nervozita ta nesmí chybět :-D, jsem o něco málo nervóznější než před startem MČR, ale to tím, že nevím do čeho jdu.

 

     Kdy odjíždíte na Slovensko?

 

Na Slovensko budeme odjíždět asi v úterý dopoledne, tedy 14.8. Jedeme už v úterý, protože se jedná o finále ME a jede se 3 dny, tedy start je již v pátek. Musíme mít cca 2 dny na projití vložek a aklimatizaci podmínek.

 

     V jaké kategorii pojedeš?

 

Měl bych jet nejnabitější kategorii E2/E3 junior. Možná že pojedu i družstva, ale to je zatím v jednání.

 

     Koho považuješ za favorita a na jaké umístění si troufáš?

 

Mezi favority patří i naši jezdci, je to Milan Engel, Jakub Šefr a ještě Ondřej Liška, kteří jedou celý seriál ME. Nejspíše na domácí trati budou hodně rychlí Slováci, Thomas Hostinsky je průběžně 4. a myslím, že to bude největší favorit. Nedokážu odhadnout na co si troufám, chtěl bych být v první 20, ale to bude hodně těžké. Minimálně chci dojet zdravý a získat zkušenosti, na těchto závodech ode mě nikdo nic nečeká tak si je jedu hlavně užít.

 

     Máš už nějaké informace k trati?

 

O trati zatím nic nevím, ale mohla by nám sedět. Je to přeci jen sousední stát. Doufám, že zvládnu objet trať bez penalizací.

 

     Jedná se o finálový podnik, kdy se soutěží místo dvou celé tři dny. Jak bereš toto prodloužení?

 

Poprvé v životě pojedu více než 2 dny. Jsem na to zvědavý a těším se. Dokážu si, jestli na to mám po fyzické stránce nebo jestli budu muset přes zimu přidat na příští sezonu :-)

 

Děkuji za rozhovor.

 

Děkuji Autoklubu Krakonoš Jilemnice za podporu.

 

        

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32