ME Itálie 2014

ME enduro Itálie - SANTA MERGHERITA DI STAFFORA

 

Třetí podnik ME v enduru se jel v Itálii v Apeninách, asi 50 km nad Janovem. Do dějiště závodu se dorazilo ve středu kolem poledne. V ten den jsme ještě prošli extrem test a cross test. Další den jsme si dali enduro test.

Extrem test se jel v potoku, kde se potulovaly volné kameny, a vedle něho; ti nejrychlejší ho jeli okolo 1:40 min., já se pohyboval okolo 2 minut. Test byl hlavně o tom, nevyjet z ideální stopy, tím se ztrácely drahocenné sekundy.


"Kousek Jilemnice" v Itálii

Cross test byl natažený na louce a byl hezký. Bylo tam pár odkloněných zatáček, kde to klouzalo, a za oba dny se nevyjela drážka jaké bylo tvrdo. Test se jezdil okolo 4 min.

Enduro test byl masakr. 11 km za 11 minut? Průměr 60 km/h. Jel se v lese po zdejších skalnatých cestách a lesních pěšinách. Test byl o tom, kdo se více méně míň bál a držel plnej plyn od startu do cíle.


Lukáš Kučera

Počasí bylo zajímavé, strašili nás na závody s deštěm, to nakonec nedopadlo až na posledním testu. Na startu přišla bouřka a sprcha jak blázen, pouhých 15 minut deště a člověk byl durch. Jinak, i když pršelo, tak teplota se pohybovala okolo 25 stupňů.

Přejezd byl převážně v lese po cestách a nevysekaných pěšinách. Byl zde jeden kamenitý výjezd, ale ne nic co by se nedalo, v celku pěkné svezení a hlavně to odsejpalo. Byly 2 časovky, první na 1hodinu a 5 min. druhá o 5 min. více. Oba dny se jela 3 kola, takže celkem dlouhá šichta.


Lukáš Kučera

Do závodu jsem vyrazil průběžně z 6. místa. Cílem bylo udržet se top 8 a udělat dobrý výsledek, abych se přesvědčil, jestli jdu dobrou cestou. Hned po startu se jel extrem, jel jsem ho čistě a čas nebyl zlý. Po krátkém asi 500m přejezdu se jel cross. I zde jsem tolik neztratil a mohl jsem pomýšlet na výsledek kolem 8. místa. Po objetí celého kola se jel enduro test, tam to bylo s časem horší, jelikož jsem si ho moc nepamatoval a přetahoval jsem odbočky. V dalším kole jsem zrychlil na crossu i extremu. Na enduru jsem vyrazil za angličanem a bohužel se mi to vymstilo. Před cílovým sjezdem jsem ho dojel a nechal si asi 10m mezeru. Bohužel se za ním vyvrátil kámen a já ho v celku velké rychlosti trefil. Odneslo to celé tělo a nejvíce pravé koleno, se kterým mám problémy. V časovce mně táta musel pomoct slézt z motorky a po nadopování ibalginem jsem se vydal do posledního kola, jelikož jsem věděl, že bod bude jistej a vím, že každý bod může být rozhodující. Na pravou nohu jsem se nemohl postavit, ale ze začátku extremu to nevadilo, až těsně před koncem se mi podlomila noha při menším seskoku a upadl jsem. Na crosse jsem si asi v 6 zatáčce, která se utahovala doprava, potřeboval šlápnout a opět jsem spadl. Od té doby jsem se jen vezl až asi do 2/3 prvního přejezdu, pak jsem opět upadl a v koleni se něco událo a šlo opět jet. Na enduro testu jsem si ještě z 11. místa posunul na 10.


Lukáš Kučera

V neděli jsem jel extreme a cross solidně a na enduru jsem měl strach o své zdraví, i proto z toho v neděli byla až 11. pozice. O své zdraví jsem se bál především v posledním testu, kdy přišla již zmíněná bouřka a já jel test bez brýlí a nic jsem neviděl.

V celkovém hodnocení jsem klesl na 8. místo s malou ztrátou 2 bodů na 7, o které si to rozdám s Markem Borákem v Janovicích.



Míra Hanč

AK Krakonoš reprezentoval i Miroslav Hanč ve veteránech. Míra nejel špatně, ale měl smůlu po oba dny. V sobotu někde na přejezdu spadl ze stráně a motocykl vytáhl až s pomocí nějakých Italů a chytil 3 minuty. V neděli po dešti se enduro test pro některé jezdce stal nesjízdným a Míra na to doplatil, když na testu strávil asi o 10 minut déle než obvykle, jelikož to měl zasekané. Míra by se pohyboval okolo 6. místa, takto to bylo těsně za top 10.

-lk-


Míra Hanč

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32