Martinice 2011

MARTINICE, 10. – 11. 9. 2011

         Třetí podnik martinického seriálu cross country závodů byl současně posledním dílem tohoto šampionátu. A kde jinde by mělo vyvrcholení proběhnout než v samotných Martinicích? Stalo se tak o víkendu 10. – 11. září.

         Počasí před závody slibovalo všelico, jen ne prašné prostředí. Ale na víkend samotný se umoudřilo a divákům i jezdcům vykouzlilo úsměv na tváři. První sobotní závod, který patřil dvojicím profi, se začínal na blátě, ale postupem času se trať vyházela a rychle osychala. Pro odpolední závod dvojic hobby již byla takřka ideální. Zázemí celého závodu, start i cíl a depo pro střídání našlo své místo hned u silnice na Studenec.

         Trať samotná byla hodně rychlá. Základ byl na poli a loukách v okolí centra podniku, zpestřením byl kořenový výjezd, pár motanic mezi stromy a lesních úseků. Vše doplnily přejezdy v podobě rychlých rovinek. Nemohlo chybět zpestření pro diváky v podobě umělých překážek. Zde byly klády, polínka, gumy a hromada hlíny.

         Jak již bylo řečeno, první se na start postavili profíci spolu s veterány. Náš klub měl zastoupení v obou kategoriích. Dvojici profi tvořil Mirek Škaloud a Lukáš Kučera. Lukáše trochu trápila technika, tak z toho tentokrát bylo „až“ osmé místo. Ale i to klukům stačilo na uhájení celkového medailového umístění, když po sečtení všech dosažených bodů skončili třetí. Dalším zástupcem Krakonoše v první rozjížďce byl Jirka Salač. Ten vytvořil rychlou dvojici s Radkem Novákem a společně vybojovali bronz. V celkovém hodnocení to na medaili nedalo, ale ani páté místo není k zahození.

 
Mirek Škaloud

         Odpoledne se představila početnější skupina dvojic hobby. Početnější bylo i zastoupení AMK Krakonoš. Nejlépe si vedli mladíci Honza Nosek a Matěj Hanuš. Ti dokončili na pátém místě a to i přes to, že Matěj při potížích se svým strojem musel na několik kol přesednout ze 150-ky na Honzovu dvěpade. Na 16. pozici dojeli Adam Erlebach a Michal Hanuš, 25. místo patří Petru Kadavému s Danem Halamou, hned za nimi na 26. příčce dojeli Tomáš Macháček s Michalem Kavou a 38. dokončil i s dost pošramocenou Kawou Radim Kava startující s Markem Pičmanem. V celkovém hodnocení jsou na tom nejlépe Honza s Matějem. Škoda Matějova zranění a vynechání podniku v Loukově, Kluci jistě mohli pomýšlet výš než na šestou příčku. Kousek za první desítkou, na 12. místě, se usadil Adam s Michalem. Bodovat do seriálu dokázali ještě Tomáš s Michalem, kteří jsou jedenadvacátí.

 
Jirka Salač

         V neděli se již tradičně nekonají dvojice, ale startují jednotlivci a děti. Mezi dětmi jsme měli jediného zástupce a to ve Káju Šrytra v 65-tkách. Kája dokončil sedmý a v celkovém hodnocení si udržel páté místo. Mezi jednotlivci třídy profi se na stupně vítězů prodral Lukáš Kučera, dojel třetí. Mezi profíky to byl náš jediný zástupce, ale ve třídě hobby 2T se představilo více našich. Nejlépe se vedlo Adamu Erlebachovi, který dojel šestý, hned za ním, tedy sedmý, skončil Matěj Hanuš a na 15. místě dokončil Michal Kava. Další Michal, tedy Michal Hanuš, bohužel cíl nespatřil. Poslední „Krakonoš“ startoval mezi veterány. Byl to Jirka Salač a ten dosáhl na stupeň nejvyšší!

         Martinice tedy napsaly tečku za tímto seriálem, který svým zaměřením především na dvojice vyplňuje mezeru v podnicích konaných v našem kraji. Uvidíme, co pořadatelé vymyslí na následující sezonu.

-tm-

 

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
698-0čtyři  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44