Matěj Hanuš Olszyna 2013

Rozhovor s Matějem Hanušem před Olszynou

 

Jako prvního respondenta jsem si k pomyslnému mikrofonu přizval Matěje Hanuše. Jen připomenu, že Matěj se stal v loňském roce dvojnásobným přeborníkem ČR, když nenašel přemožitele ve třídě E1 a současně byl členem vítězného družstva. Svými výkony a výsledky si řekl o nominaci do širšího reprezentačního výběru a absolvoval tak zimní přípravu s nejlepšími českými juniory.

Matěji, letos jsi přestoupil z PČR do mistráku. Byl to velký skok?

MH: Určitě je to velký skok, ale po pravdě jsem myslel, že to půjde lépe. V E1 je veliká konkurence, člověk se může srovnávat s těmi nejrychlejšími.

V dosavadním průběhu (pokud se Ti vyhnuly problémy) jsi jezdil okolo sedmého místa v nejnabitější třídě E1. Jsi spokojen nebo jsi myslel i výše?

MH: Jsem spokojený, ale vím, že to může být lepší. Kdyby nebylo někdy zbytečných pádů, šlo by jezdit okolo pátého místa.


Matěj na endurosprintu ve Walbrzychu (foto: czechenduro.cz)

 

Ty jako jediný z našich jezdců v MČR budeš zde v Olszyně startovat podruhé v seriálu KTM ECC. Jak hodnotíš letošní ročník a co bys řekl k prvnímu podniku v Chuchelně?

MH: Tak seriálu KTM ECC zatím nevychází počasí. V Chuchelně to byly hodně extrémní podmínky. Být lepší počasí, jednalo by se o krásné závody.

V zimě jsi absolvoval fyzickou přípravu pod hlavičkou SCM Jinín. Nejen mě by zajímalo, jak je to nyní v průběhu sezony. Máte i nadále společné organizované tréninky, nebo se připravujete dle individuálních plánů?

MH: V průběhu sezony se pořádá několik kempů. Zrovna tento víkend je jeden v Radvanicích. Plány na fyzickou přípravu již nemáme, nyní je to spíše o ježdění. V každém případě zimní příprava byla hodně prospěšná.

Jaké sis vůbec před sezonou stanovil cíle? Jak jsi spokojen s jejich plněním?

MH: V E1 bych chtěl být do 5. místa (v endurosprintu), v juniorech do 8. místa. Enduro se zatím moc nedaří. Těším se do Uhlířských Janovic na Mistrovství Evropy. Podnik ve Francii musím bohužel z finančních důvodů oželet.

-tm-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32