Milan MACHÁČEK 2010

Ohlédnutí za sezonou 2010

 

Dalším ze zpovídajících se jezdců je Milan Macháček. Milan uspěl v sezoně 2010 na republikovém poli, konkrétně v přeboru ČR enduro. Ve třídě Enduro 2 vybojoval celkově druhou příčku.

 

Jak hodnotíš uplynulou sezonu?

Uplynulou sezonu hodnotím velice kladně, podařilo se mi uspět v seriálu PČR ENDURO a celkově mě závodění hlavně v enduru hodně bavilo a to je to hlavní, přeci jen to děláme hlavně pro zábavu.

 

V E2 v Přeboru ČR v enduru jsi byl celkově druhý. Gratuluju ti. Jak obtížné to bylo z tvého pohledu?

Děkuji, závody v enduru byly letos velmi pěkné, ale i dost obtížné. Já se letos soustředil hlavně na tento seriál a jsem rád, že to dopadlo tak jak dopadlo, měl jsem v průběhu sezony zranění, které mě vyřadilo z tréninku asi na měsíc, což se pak velmi těžko dohání, ale i bez tréninku se mi pak celkem dařilo, takže velká spokojenost.

 

Který ze závodů sezony se ti líbil nejvíce? A proč?

Líbily se mi všechny endura a co se týče cross country, tak jednoznačně nejhezdší a nejlépe připravené to bylo v Jilemnici, jinak všechny závody, kterých jsem se zúčastnil byly podle mě velmi hezké, ale chci vyzdvihnout závody v enduru, které se konaly v Uhlířských Janovicích, to byla „klasika“ jak má být. Pro mě je enduro daleko víc než cross country a je to tak i všude ve světě, kde se jezdí hlavně enduro a cross country je jen doplněk, bohužel u nás je to trochu jinak a závodů v enduru se tu moc nepořádá a proto si každé enduro snažím hlavně užít.

 

Na který závod bys nejraději zapomněl?

Tak v první řadě asi na Košťálov, kde jsem si přivodil ono zranění nohy, ale jinak se mi tyto závody hodně líbí, tamní trať okolo lomu je dost specifická a tím i hodně zajímavá. Potom asi na enduro ve Mšeně kde panovalo nelidské počasí a já tam prorazil chladič v době kdy už ze závodu odstoupilo 90 procent jezdců, tam jsem tehdy přišel o šanci na celkové vítězství v seriálu, protože jsem nemohl startovat ani v neděli.

 

 

Co motorka, jak zvládla sezonu? Necháš stejný stroj, nebo bude výměna na příští rok?

S motorkou jsem neměl žádný problém až na nějaké maličkosti, za které jsem si mohl sám, takže maximální spokojenost, tahle motorka se mnou odjela tři sezony a já se rozhodl na příští sezonu pořídit jinou trošku novější a samozřejmě opět husqvarnu, ale tentokrát jsem zvolil 300 2t na místo mé oblíbené dvoudobé 250.

 

Co teď v zimě děláš, absolvuješ nějakou přípravu?

Chtěl bych se letos co nejlépe připravit, takže proběhnou běžky, posilovna apod. Vše ale záleží na tom kolik bude času a také samozřejmě na tom jak se mi do toho bude chtít.

 

Co chystáš na příští sezonu, jakých závodů se budeš účastnit? A jaké jsou tvoje ambice?

Příští sezonu budu startovat v Mistrovství Republiky, chci jet hlavně enduro. Potom se zajisté zúčastním seriálu MG SPORT UFO KTM ENDURO CROSS COUNTRY a pokud vše dopadne podle mých představ, tak pojedu jeden závod Mistrovství Evropy Enduro a také se chci zúčastnit nějakého závodu Mistrovství Německa v Enduru, takže plány jsou velké, ale vše se ukáže až sezona opravdu začne. Pokud jde o ambice, tak bych chtěl hlavně vše absolvovat bez zranění.

 

 

Do konce roku zbývá pár dní, jak oslavíš Silvestr?

Silvestr oslavím jako vždy s přáteli, pravděpodobně tady u nás u kamaráda v garáži.

 

Děkuji za odpovědi a přeji do nového roku vše nej.

Já děkuji za rozhovor a také všem přeji krásné Vánoce a vše nej do nového roku.

-tm-

 
 
 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
424+9jedna  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32