Míra ŠKALOUD 2010

Ohlédnutí za sezonou 2010

 

   Jako prvního jsem vyzpovídal našeho letos nejúspěšnějšího zástupce Mirka Škalouda. Mirek má na polici pohár pro přeborníka republiky v cross country a pohár pro celkového vítěze kategorie Licence B seriálu MG SPORT UFO KTM ENDURO CC.

 

Míro, jak hodnotíš uplynulou sezonu?

MŠ: Motosezónu 2010 hodnotím jako velice podařenou, vyšla mně fakt na jedničku, motorky vydržely absolutně bez závad, nepotkala mě žádná větší zranění, prostě SUPER!

Čeho si ceníš víc, titulu přeborníka ČR v cross country nebo vítězství v UFO KTM cupu?

MŠ: Tak určitě si cením víc prvního místa v PČR, ale vyhrát závody UFO v takové konkurenci je pro mě taky obrovský úspěch.

 

Který ze závodů se ti líbil nejvíce? A proč?

MŠ: V PČR to byl závod v Jiníně, mám rád dlouhé skoky a tam jich je spousta laugh.
A v UFU to byl samozřejmě závod v Jilemnici, vše tam bylo perfektní, bez chyby a dokonce se mi tam podařilo i vyhrát a dlouho za sebou držet i ty nejlepší jezdce s licencí A.

Na který závod bys nejraději zapomněl?

MŠ: Asi by to byla Bělá pod Bezdězem, ale jen kvůli počasí. Jinak tu trať mám rád (škoda, že jí ruší), jel se tam první závod už v březnu a počasí udělalo trať skoro neprůjezdnou.  Nový destičky a řeťezovou sadu písek za závod totálně oddělal.
A druhý závod by byly asi Sklenařice. Trať se mi líbila, ale nepovedl se mi start a ke konci závodu jsem to nějak na kořenech nezvládl, zahodilo mě to do lesa a stehnem jsem skoro porazil strom
laugh. Naštěstí to dopadlo dobře, kosti to vydržely, ale bolest to byla pořádná.

 

Co motorka, jak zvládla sezonu? Necháš stejný stroj, nebo bude výměna na příští rok?

MŠ: Jak jsem již říkal, tak motorky vydržely téměř bez šáhnutí. Mám dvě stejné KAWASAKI KX 250 2T a jsem s nimi nad míru spokojen, takže je nechám i na následující sezónu 2011.

 

Co teď v zimě děláš, absolvuješ nějakou přípravu?

MŠ: Zimní příprava mě začala hned od prvního sněhu (a že ho napadlo). Jezdím na sněžným skútru Yamaha 600 2T, je to záhul skoro jako na motorce, takže super laugh. Ještě chodíme na běžky a na sjezdovky atd..
Jinak se asi zúčastním i nějakého motoskijöringu, Tomáš Kubát z teamu AK KRAKONOŠ mně slíbil přípravu pneu (drapáků), prý na to má kouzlo, aby to fungovalo laugh
.
A už 2.1.2011 mám první závody v autoskijöringu (MSCH.CZ) , které se konají na Kozákově. Pořídili jsme subaru impreza 4x4 155KW, tak se snad bude dařit. Lyžaře mně bude dělat Milan Kottek z AK KRAKONOŚ TEAMU.

 

Co chystáš na příští sezonu, jakých závodů se budeš účastnit? A jaké jsou tvoje ambice?

MŠ: Co chystám na sezónu 2011 ještě přesně ani sám nevím, určitě chci odjet nějaký seriál v crosscountry, snad se pojede UFO, ale hlavně se chci vrátit zpět k motokrosu, chybí mně pořádný lavice a adrenalín na startu, jak ze 40 rajdrů chce být každej první v zatáčce laugh.
Ambice? Hlavně bez větších zranění a vybojovat pro autoklub Krakonoš co nejlepší výsledky.

 

Do konce roku zbývá pár dní, jak oslavíš Silvestr?

MŠ: Letošního Silvestra slavíme s kamarádama, kamarádkama a sousedama u mě v garáži. Garáž je velká, tak jste všichni zváni laugh.

 

Děkuji za odpovědi a přeji krásné Vánoce a do nového roku vše nej.

Taky vám všem přeji krásné Vánoce a do nového roku hlavně hodně zdraví, úspěchů a plný plyn cool.

-tm-

 
 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
714-5nula  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32