Miroslav Škaloud 2014

Několika zvídavým otázkám neunikl ani Mirek Škaloud. A že se nám rozpovídal!
Míro, jak bys celkově zhodnotil sezonu 2014 ze svého pohledu?

MŠ: Sezónu 2014 hodnotím jako povedenou. Pár drobných úrazů a odřenin bylo, ale ty jsou už zahojený. Taky vytíženost v práci se na výsledkách trochu podepsala, ale nejvíc jsem si to zkazil, když jsem při závodech v Loukově vypil litr vody z Jizery no To jsem byl z toho měsíc mimo. Takže lidi, nepijte vodu z Jizery! cool

Jakých podniků ses účastnil?
MŠ: Tak začalo to v únoru, to jsem se zúčastnil AMA supercrossu v Indianapolis v Daytoně v USA - zatím tedy jako divák cheeky. Potom jsme jeli z Davidem Faistaverem motoskijörink v Martinicích, kde se nám dařilo a skončili jsme druzí. Dále jsem odjel ECC. Bohužel tedy pouze čtyři závody ze sedmi. Něco se překrývalo s motocrossem, za něco může ta Jizera crying. Zde jsem skončil celkově šestý. Jel jsem taky endurosprint v Košťálově. Musel jsem startovat v céčkách (neměl jsem licenci pro enduro) a podařilo se mi vyhrát. Dále jsem jel seriál Pavla Pěničky Motocrosscup. Zde se jelo sedm závodů, já jsem ani jeden nevynechal a celkově jsem první. Jinak tyto závody doporučuji, snad se nebudou krýt s ECC. Také jsem odjel tři závody krajského motocrossu Motulcup, kde jsem dojel jednou v MX2 druhý a dvakrát jsem v MX1 vyhrál. Zde nás jezdilo i více jak 60 jezdců a kvalifikovalo se nás pouze 40. Startoval jsem také v závodě dvojic v Loukově s Lukášem Hádkem, dojeli jsme šestí. 1. listopadu jsme se s P. Machkem a M. Chlupáčem stali vítězi tradičního závodu motocrossu tříčlenných družstev v Nové Pace. Ten den nám to všem sedlo a o minutu jsme vyhráli (závod trval 3 hodiny). Tak a poslední závod, kterého jsem se zúčastnil, byl Erzberg rodeo v Rakousku. Hned, co jsem se o tomto závodě dozvěděl, tak mě to tam táhlo. Zde jsem dojel 210. z více jak 1800 závodníků.
Na který závod nejraději vzpomínáš a na který bys nejraději zapomněl? A proč?
MŠ: Tak začnu tím, na který bych nejraději zapoměl. Je to jednoznačně Loukov = Jizera angry a druhý je motocross v Bousově, kde mně přestala jet motorka. V dobrém vzpomínám na hodně závodů, ale nejvíc jsem si užil asi družstva v Nové Pace, v ECC samozřejmě Jilemnice, na tu nic nemá wink.
Co závodní technika, osvědčila se a má důvěru i na příští sezonu, nebo bude výměna?
MŠ: Tak na motocross si motorku nechám. Mám KTM 350F, sice z roku 2011, ale najeto pouze 25 hodin. A na enduro mně udělal Aleš Vondrák zajímavou cenu, tak jsem obnovil mojí starou KTM 300 2T za novou KTM 300 2T.
Co plánuješ na nadcházející sezonu, co pojedeš?
MŠ: Chci jet spíše motocross, takže hlavně Motocrosscup a možná Buellcup a nějaké volné podniky. Dále určitě všechny závody ECC, možná bych zkusil i nějaké enduro. Chtěli jsme jet s Davidem seriál v motoskijörinku, ale zatím počasí nepřeje. A už jsem opět přihlášený na Erzberg rodeo v Rakousku. Kdyby dopadla letošní šestidenní, tak bych také neváhal laugh. Taky pojedeme autoskijörink a nějaké závody na sněžných skútrech, možná krkonošský maraton na kolech atd.. Je toho moc a ten rok je tak krátkej no.
Jak probíhá zimní příprava, jdeš tvrdě do sebe?
MŠ: Tak moc to nepřeháním, to taky není prý zdravý cool. Snažím se chodit na tréninky k Pavlu Tomešovi. Tam dostáváme do těla až až! Chodím občas běhat, teď snad půjdou už i běžky atd..  
Tak jo, děkuju za rozhovor a děkuju Autoklubu Krakonoš a celému teamu za pomoc a podporu při závodění. Do nového roku přeji všem mnoho zdraví a úspěchů!

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32