Ohrazenice 2013

OHRAZENICE, 21. 9. 2013

 

   Pořadatelé BCMC racing teamu mají k extrému velmi blízko. V jejich sportovním areálu v Ohrazenicích najdete spoustu umělých překážek a pravidelně na nich pořádají Extrem race. A dva hodně extrémní závody uspořádali také letos v seriálu KTM ECC. Pravda, v těchto případech to nebylo cílem. A vždycky za to mohlo počasí. V polské Olszyně propršela celá sobota a vedení seriálu uznalo, že nemá smysl v neděli startovat. Náhradou za to byl do kalendáře vepsán podnik přímo v Ohrazenicích. Pořadatelé odvedli velký kus práce a postavili docela členitou trať, která by se musela hodně líbit. Kdyby ovšem opět nezasáhlo počasí…

   Výběr termínu papírově sliboval babí léto, ale letos je všechno nějak jinak. Počasí bylo spíš hodně podzimní, celý týden před závody propršel a sobota na tom také nic nezměnila. Výsledkem tedy byl další bahenní a neskutečně obtížný závod. Asi nikoho nemrzelo rozhodnutí zkrátit čas závodu z klasických 120 minut na minut 90.

   AK Krakonoš na startu nemohl chybět, i když naše řady trochu prořídly. Někteří se připravovali na odjezd na Sardinii vstříc letošní Šestidenní, jiní prodávali motorky, někomu se to krylo s jinou akcí. Nicméně průběžné klubové vedení zavazuje a bylo třeba hájit vybudovaný náskok.


Povedený start Radima Kavy #3 (foto Hoofina)

  V prvních rozjížďkách, kde pravidelně startují děti, jsme opět nikoho neměli. To v následujícím startu licencí a veteránů se několik červených dresů objevilo. V A licencích drželi prapor hodně vysoko Matěj Hanuš s Jardou Křapkou. Nakonec se oba vešli na stupně vítězů, ovšem ten nejvyšší jim zůstal zapovězen. Matěj byl druhý, Křápa třetí. Ve společné rozjížďce s nimi samozřejmě startovali i zástupci Licencí B. Míra Škaloud opět bojuje o celkové prvenství a tak si nemohl dovolit chybět. A své účasti jistě nelitoval. Byl nejrychlejší a po zásluze bral zlato. Navíc jeho nejbližší pronásledovatel (Pabiška) dojel až pátý a tak Míra nasadil k trháku. Druhým zástupcem byl Vašek Bína, jenž dojel dvanáctý. Poslední startující skupinou v dopolední rundě byli veteráni. Za Krakonoše tentokrát startoval pouze Jirka Salač. Ten zabodoval šestým místem.


Míra Škaloud na gumách (foto Hoofina)

   Odpolední závod byl vypsán pro zbylé kategorie, tedy hobby E1, E2 a E3. V nejslabší kubatuře si velmi dobře počínal Radim Kava. Pohyboval se na místech zaručujících stupně vítězů. Pak ale při pádu zlomil spojkovou páčku a náhradní neměl. A ono jet na dváce bez spojky se dost dobře nedá. Proto tedy má erko za nedojetí. V E2 si pro bronz dojel Adam Erlebach. I když tedy bylo to na krev a silou vůle. Ale cenný kov se počítá. A pro skvělý výsledek si dojel i Olda Novotný, který dokončil sedmý. V e-trojkách startoval jako vždy osamocený Michal Kava. I Michal zabojoval a cílem projel na šestém místě.

   V celkovém hodnocení klubů to pro nás znamená upevnění průběžného vedení.

   Další díl následuje hned další sobotu ve Vysokém nad Jizerou.

-tm-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32