Poslední tankování 2018

POSLEDNÍ TANKOVÁNÍ, 3. 11. 2018
 
V sobotu 3. listopadu se uskutečnilo „tradiční“ Poslední tankování pro jezdce a členy AK Krakonoš Jilemnice. Proč ty uvozovky? Protože v posledních letech se kvůli nabitému programu, či mizernému počasí zkrátka nepodařilo akci uskutečnit. Až zase letos.
 
 
Sešli jsme se, jako vždy, na trati ve Valteřicích. A tentokrát jsme začali trochu netradičně. Protože jsme se (díky Michalu Kavovi) dohodli na spolupráci s profesionální fotografkou Lucií Bruchanovou, začalo se focením. Lucie si jezdce pěkně srovnala a fotila – bez helem, s helmami, s motorkami. 
 
 
Pak si každý dal několik seznamovacích kol, aby se trošku rozehřál a aby se trochu vyházela trať. Ano, i to bylo potřeba. Sice celý týden vládlo nádherné počasí, které spíše než podzim připomínalo babí léto, ale v pátek v noci řádně zapršelo a i celá sobota byla podmračená a chvílemi lehce mrholilo. 
 
 
Následovalo určení si pravidel závodu a losování dvojic. Pravidla byla jednoduchá. Závod na jednu hodinu + jedno kolo, střídání po max. třech kolech, start s motorem v klidu, kdy jezdec sedí na motorce a druhý z dvojice na pokyn startéra vyběhne, plácne jezdce, ten startuje. Do závodu nakonec nastoupilo 18 jezdců. Pouze Milan a Tomáš Macháčkovi byli oproštěni od losování, protože jeli na jednom motocyklu. Ostatní si z čepice, kterou ochotně zapůjčil zraněný Tomáš Kuřík, losovali čísla. Další dvojice vypadaly takto: Martin Kastner + Tomáš Kužel, Jarda Šourek + Lukáš Vlk, Martin Hořáček + Radim Kava, Pavel Jindřišek + Kája Šrytr, Míra Hanč + Eda Vyšanský, Matěj Hanuš + Jirka Salač, Honza Balaš + Vojta Harcuba a Michal Hanuš + Roman Vydra. 
 
 
Krátce před dvanáctou to vypuklo. Na pokyn startéra Karla Šrytra staršího vyrazili běžci, aby plácli po zádech své parťáky. Závod na těžkém terénu byl dost vysilující a tak skoro všichni byli rádi za povinné střídání. Ale nepotili se jen jezdci. Fotografky, Lucie Bruchanová i Adéla Janoušková, pobíhaly okolo trati a fotily jak o závod. Časomíra ve složení Máca Slavíková, Jana Macháčková a Marta Kavová poctivě evidovala každý průjezd, což vzhledem k zabláceným strojům nebylo úplně snadné. Situaci jim trochu ulehčovali Jirka Zuzánek a Dušan Řehořek, kteří čistili čísla, seč mohli.
 
 
Po celou dobu tahali za nejdelší konec Honza Balaš s Vojtou Harcubou. Až porucha na Vojtově motocyklu obrátila kartu ve prospěch Michala Hanuše s Romanem Vydrou. Ti se tedy stali vítězi a jejich jména doplní jména předchozích vítězů na podstavci Krakonošova poháru. Ale o výsledky tu v první řadě tak nějak nešlo. Hlavní bylo utužit kolektiv, naposledy si v roce zazávodit a aktivní formou poděkovat všem členům týmu za úspěšnou sezonu. To se dle mého názoru povedlo.
 
 
Po závodě jsme si pochutnali na špěkáčcích, které nám na vidlích opekl Zdenda Hanuš. Trochu se popilo, pokecalo, vládla dobrá nálada. Akce svůj účel splnila. Nyní si užijme zasloužený odpočinek a příští rok znovu do boje! Díky všem, kteří přidali ruku k dílu, ať tuto sobotu během posledního tankování, či během celé dlouhé sezony. D Í K Y !!!
 
 
-tm-
 
aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44