Přéma Plucha 2018

MOJE SEZONA 2018

 

V letošním roce jsem se zúčastnil několika seriálů. Z důvodu kolize termínů (nebo jiných okolností) jsem ale nemohl jet všechny závody.

Prvořadý byl pro mě seriál KTM ECC. Zde jsem se zúčastnil všech závodů třídy do 65ccm, kterou jsem s drobnými výkyvy ve výsledcích celkově vyhrál. Od poloviny sezony jsem se začal zúčastňovat také ve třídě do 85ccm. Po čtyřech dojetých závodech z deseti jsem se umístil na konečném osmém místě.  Za největší úspěch považuji druhé místo v sobotním závodě v Benešově. V neděli jsem jel také na druhém místě, ale po zadření motoru jsem musel odstoupit.

Další v pořadí byl pro mě seriál Motocross cup (Pěnička). Zde jsem jel ve třídě do 85ccm. Ze šesti závodů se mi podařilo odjet čtyři, kde jsem se umisťoval kolem pátého místa. Celkově to dalo na šesté místo.

Pak jsem odjel ještě dva závody Nova Cupu (Jari Kuri) ve třídě 65ccm. Tady byla zatím největší konkurence, co jsem kdy zažil. I při největším nasazení jsem udělal jen desáté a sedmé místo. Celkově to stačilo na patnácté místo. Tento seriál bych chtěl jet i příští sezonu, ale už samozřejmě o třídu výše.

Jako poslední bych zmínil seriál MČR cross country open (CAMS). Zde jsem odjel také dva závody s umístěním první a druhý. Dalo to na konečné třetí místo! Ale kvůli slabému obsazení závodů bych tomu nepřikládal velký význam.

Také jsem se s tatínkem zúčastnil jednoho závodu Classic Motocross. Ale i přes to, že mám 15 let starou motorku, tak tam je ještě pořád moc „nová“, takže jsem musel jet „mimo závod“. Protože mi tatínek nedovolil hromadný start s dospělými, tak jsem odjížděl od „žebříku“ s malou ztrátou jako poslední. Přesto jsem dojel třetí a čtvrtý. Mezi těmi „staršími pány“ se jezdí dobře, protože už mají rozum a nejdou „přes mrtvoly“!

To je moje ohlédnutí za uplynulou sezonou 2018. Už se těším na tu 2019.

Přéma Plucha ml.

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32