Roman Vydra - rohovor ME 2016

ROZHOVOR - ROMAN VYDRA
 
Po prvních dvou podnicích Evropského šampionátu, tedy po zastávkách v Itálii a Francii, jsme maličko vyzpovídali nejmladšího našeho „evropana“ Romana Vydru. Ten si odbyl premiéru nejen na závodech mimo naši vlast, ale také si poprvé vyzkoušel klasické soutěže.
Romane, máš za sebou své první dva podniky ME. Dá se to porovnávat s českým mistrákem, nebo se závody, které jsi doposud odjel?
RV: Zatím jsem jezdil pouze sprinty a cross country, takže to byla moje první endura a porovnávat budu moci až po sezóně.
První se jela Itálie, kde spousta lidí nachytala i tvrdé minuty. Jaká byla pro tebe?
RV: Bylo to moje první enduro a tak jsem se hlavně učil, jak to všechno funguje. Trať byla náročná a i na přejezdu se muselo pospíchat. Ani u mě nebyla nouze o nachytané minuty.
Francie prý byla o maličko jednodušší, i když zde se kvůli bezpečnosti nakonec některé úseky musely zrušit. Jak jsi trať vnímal ty?
RV: Vložky byly skoro stejně těžké ale přejezd byl lehčí. Také mě tam překvapila velká účast fanoušků a podpora na trati.
Jak jsi spokojen se svými výkony a s dosaženými výsledky?
RV: Spokojen určitě nejsem, snad jen s tím, že jsem oba závody dokončil.
Co ti účast na takto náročných soutěžích dala?
RV: Hlavně spoustu nových zkušeností, fyzickou výdrž a motivaci pro další zlepšování.
Co zázemí v depu, dá se srovnat s podmínkami u nás, nebo je i zde veliký rozdíl?
RV: S tím co jsem zatím poznal u nás, se to srovnat nedá. Na obou závodech byly sprchy, rozvody elektřiny i vody a ve Francii mě překvapilo umístění depa v historickém centru města.
Další podnik se jede až v polovině prázdnin v Lotyšsku. Chystáš nějaké změny v přípravě s ohledem na nově získané zkušenosti?
RV: Na změny už asi nebude čas, jen se chci zúčastnit co nejvíc domácích závodu a snažit se co nejvíce zrychlit.
Děkuji všem za podporu a především AK Krakonoš Jilemnice, Mírovi Hančovi a Michalu Kavovi.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32