Roman Vydra Olszyna 2013

Rozhovor s Romanem Vydrou před Olszynou

 

Roman Vydra byl poslední, koho jsem před startem v Olszyně vyzpovídal. Roman jezdí zatím na pětaosmdesátce, ale už letošní sezonu se postupně chystá na změnu a přestup o třídu výše. V sezoně 2012 obsadil Roman v nejslabší třídě celkově šestou příčku, když většinu bodů vybojoval a na závěr sezony, neboť v Košťálově utrpěl zranění a nejel proto všechny podniky. Letos odstartoval famózně a po třech prvních a jednom druhém místě (po závodě v Olszyně přidal další prvenství) jasně vévodí průběžnému pořadí.

Romane, Tebe se nemám moc na co ptát, neboť jsi byl nedávno zpovídán pro web seriálu KTM ECC. Jak si užíváš takového zájmu?

RV: Ano, rozhovor jsem absolvoval. Ten zájem je pro mě hodně nezvyklý, ale popravdě řečeno si toho docela užívám.

Určitě podle dosavadního průběhu patříš k těm největším favoritům na celkové vítězství v KTM ECC ve třídě do 85ccm. Asi nic jiného než vítězství nebereš?

RV: Samozřejmě bych chtěl celkově vyhrát. Ale zatím není nic rozhodnuté. Záleží samozřejmě i na motorce, jak vydrží. Zatím byly závody jen na blátě se spoustou hlubokých kolejí a to není pro malou motorku zrovna ideální.


Roman Vydra

Doneslo se ke mně, že letos to bude labutí píseň na pětaosmdesátce, že máš již doma stopětadvacítku. Řekni, jak to plánuješ?

RV: Seriál KTM ECC dojedu na pětaosmdesátce. Jen pokud by bylo již před posledním závodem rozhodnuto o celkových výsledcích jak ve třídě, tak mezi kluby, jel bych na dváce. Jinak závody mimo KTM ECC (jako Loukov, Martinice apod.) pojedu už stopětadváce.

Pro AK Krakonoš ses stal pilířem v soutěži družstev a i Tvojí zásluhou průběžně vedeme. Uvědomuješ si i tuhle roli?

RV: Tuhle roli si samozřejmě uvědomuju a jsem rád, že mě AK Krakonoš bere jako oporu. Nějaké body pro tým chci určitě ještě vybojovat, aby se konečně podařilo celkově zvítězit.

Jsi ještě hodně mladý, plánuješ se v budoucnu věnovat spíš motokrosu, nebo zkusíš enduro?

RV: Zatím ještě nejsem úplně rozhodnutý. Popravdě mě to v současnosti táhne k motokrosu a cross country.

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32