Sedlčany 2015

O své dojmy z prvního letošního mistráku endurosprintu se s námi v krátkém rozhovoru podělil dvakrát bronzový Lukáš Kučera.

 

Lukáši, máme za sebou úvodní podnik endurosprintu v Sedlčanech. A Tys byl hodně vidět! Loňskou sezonu jsi zakončil ziskem bronzové medaile v Janovicích a nyní jsi navázal dalšími dvěma bronzy. Jaké jsou pocity?

LK: No vidět smiley... Pocity jsou samozřejmě bezvadné, ale stále je co zlepšovat. Sice třetí jsem byl ve třídě E3 ale absolutně až 14. a v juniorech 7. Tam mám cíle trochu výš wink. A vím, že to půjde cheeky.

 

Přes zimu proběhla výměna motocyklu i kubatury, tak jaký je návrat na dvoutakt?

LK: Co bych k tomu měl říct. 2T mi sedí a tříkilčo mi vyhovuje. I když špatně se na 450 nejelo cool. Myslím si, že je to krok správným směrem yes.

V Sedlčanech Ti to evidentně sedlo. Podle časů jsi v sobotu ztratil pouhých 16 sekund na Kubu Horáka, tedy jezdce protřelého i z Mistrovství světa. To musí hodně povzbudit, že?

LK: No sedl mi hlavně ET, kde jsem byl schopný držet krok s kluky, se kterými bych chtěl. Bohužel jsem nedokázal zajet rychle CT, kde jsem od nich dostával cca 8 vteřin a to bylo moc. To jsem na ET nedokázal stáhnout sad. Jinak mě to samozřejmě motivovalo držet krok s Kubou, ale on se ještě rozjede, nemá moc natrénováno. Ale v to doufám i já cool.

 

Jak vůbec vypadala trať? Popiš nám rychlostky, byl nějaký obtížnější přejezd mezi nimi?

LK: Trať se pořadatelům povedla smiley, tímto jim chci poděkovat. Závod obsahoval 2 testy a to CT a ET. ET se jel okolo 6:30 min a CT okolo 4:20 min. CT byl převážně namotán na poli a na zdejší motocrossové trati. Nic těžkého. ET začínal vjezdem do lesa, poté krátký extrémek na trati a výjezd na pole, kde jsme objeli CT a vjeli do druhého lesa, kde byl velmi výživný kaňonek. Poté následoval velmi zrádný asfaltový dojezd surprise.

Pomalu už klepe na dveře úvodní podnik Mistrovství Evropy. Studoval jsi již, kam pojedete a jaké tam mají tratě?

LK: No... já myslím že už výrazně zaklepal angel... Abych pravdu řekl, v pondělí jsem na to mrknul :)

 

Kdy vyrážíte?

LK: Vyrážíme již v úterý 7. 2. dopoledne. Jedeme společně s Hádky z Bozkova smiley.

 

Na co si troufáš v Evropě, jakých výsledků chceš dosahovat?

LK: Těžko říct, cíle před sezonou zněly jasně a to TOP 5. Ale když jsem koukal na startovku, tak když se budu pohybovat kolem toho 8. místa jako v loni, tak to ostuda nebude yes. Jinak samozřejmě pojedu na co nejlepší výsledek angel.

 

Děkuji za rozhovor.

LK: Já děkuji AK Krakonoš Jilemnice za podporu :) a zdravím všechny příznivce :).

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32