Šumperk 2010

ŠUMPERK, 10. - 11. 7. 2010

     V pořadí druhý díl seriálu MČR a PČR enduro se konal nedaleko Šumperka v obci Hrabenov. Po úvodním sprintu se jednalo o klasickou soutěž.Pořádání se ujal místní spolek okolo p. Coufala a pro jezdce připravil celkem 55km dlouhou trať se dvěma testy. Jedním z nich byl cross na louce s několika mezičkami, který se jezdil cca. šest minut. Druhý test byl kombinací enduro a extrem testu, jezdil se okolo tří a půl minuty. V sobotu jezdci absolvovali každý okruh třikrát, v neděli potom pořadatel vypsal pro přebor kola dvě.

     Jelikož jsem se soutěže nemohl zúčastnit, přináším vám poněkud netradiční reportáž formou otázek na našeho jediného zástupce jak na startu, tak na stupních vítězů, kterým je Milan Macháček.

     Milane, jak hodnotíš trať?

M: Bylo oproti předchozím ročníkům Šumperka trochu jednodušší, ale některá zajímavá místa zůstala.

     Co testy, jak se ti zamlouvaly?

M: Testy se mi líbily. Cross byl poměrně dlouhý, ze začátku rychlý, ale potom to pořadatelé namotali kolem remízků, což průjezdy značně zpomalilo. Kombinace endura s extrémem se mi hodně líbila. Kolo od kola jsem tam zrychloval.

 

     Celý víkend bylo veliké horko, jak se promítlo na trati a jak jsi to snášel?

M: Hodně se prášilo. Člověk se hodně potil, muselo se hodně pít, ale dalo se to přežít.

     Co motorka, všechno OK?

M: Ze začátku byl trochu problém s prokluzem spojky. Ale postupem doby to naštěstí ustalo, takže jsem se mohl soustředit jen na jízdu. Jinak vše fungovalo, jak má.

     Poprvé jsi vystoupil na bednu při takovémto podniku. Jak sis užíval atmosféru a přebírání poháru?

M: Bylo to super. Hlavně mě těší, že jsem byl třetí v takové konkurenci, jaká tu byla. Je to pro mě velká motivace do dalšího závodění. Dokázel jsem si, že když se mi vyhne smůla, můžu držet krok s těma nejlepšíma.

 

     V Šumperku to byla klasická soutěž. Jak vnímáš enduro, sprinty a cross country? Co upřednostňuješ?

M: Na prvním místě je rozhodně enduro. Sprint řadím na druhé místo, je to u nás novinka, zajímavá alternativa k enduru. Country beru pouze jako kvalitní trénink.

     Díky za rozhovor a přeju hodně štěstí a úspěchů v dalším závodění.

     Jak už Milan uvedl, podařilo se mu vybojovat třetí místo. A to jak v sobotu, tak v neděli. To znamená, že si domu přivezl dva krásné poháry.

     Další díl klasických soutěží se pojede ve Mšeně 14. - 15. srpna.

-tm-

 
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32