Úterý 2022

O víkendu 9. a 10. dubna 2022 zahájil sezónu i seriál Adrenalin-oil MMČR a PČR v endurosprintu, jehož se zúčastnili i naši jezdci. Podnik se jel nedaleko malebné vesničky Úterý v Plzeňském kraji. Tato oblíbená destinace má už stálé místo v kalendáři seriálu. Pořadatelé si pro závodníky připravili jako obvykle krásnou trať, složenou z krátkého přejezdu okolo depa, cross testu a enduro testu. Počasí mělo ale jiné plány a tak z jindy rychlé a prašné soutěže se stala soutěž blátivá a náročná, dokonale endurácká. V noci pokaždé mrzlo a sněžilo, takže závodníky ráno přivítala vrstva sněhu na malinko umrzlé hlíně. Přes den se střídaly sluníčko, déšť i sněhové přeháňky. Typické aprílové počasí.

          

                        Adéla Mejsnarová                                              jezdci PČR C (Kastner, Kuřík, Kava)

 

Po odjezdu z hodin se jel přejezd a už po prvních pár desítkách metrů byl výjezdík, který zařídil zvýšení tepu nejednoho závodníka. Následoval cross test. Zde se, jako obvykle po startu, nacházela extrém-enduro část, složená z přejezdu klád, pneumatik, skruže a dalších umělých překážek. Po této části se přijelo na klasickou motocrosovou trať, v níž se rychle vytvořily hluboké díry a v zatáčkách koleje. Následoval kraťoučký přejezd po louce, kde obvykle stojí karavany a doprovod. Letos se celá louka proměnila v blátivé pole, přes které musel traktor tahat auta a karavany, jenž v pátek najely do prostoru depa poblíž stánku a administrativních přejímek. Pro zahřátí byl začátek enduro testu na zbytku místní motocrossové trati. Následovaly tři výjezdy od potoka, které byly v sobotu odpoledne tak hluboké, že závodníci měli kolena skoro nad řídítky. Následovala "uklidňovací" část po relativně tvrdé lesní cestě a pak se přijelo k přejezdu potůčku a následnému výjezdu mezičky. Pro další část trati mezi přejezdy potoka byla charakteristická jílovitá trať plná bláta, děr a kolejí. Poslední část endurové trati vedla lesem úzkými průseky, kde se vytvořila jedna kolej vedoucí až do cíle. V neděli pořadatelé museli některé úseky vynechat. Jak to bývá, někomu náročnější závody sedí víc, někdo se trápí. 

 

Matěj Hanuš
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                           
 
                                                                                                                                                                 Lukáš Kučera                                                                                    Matěj Hanuš
 

Naše fanoušky a sponzory může těšit, že jezdci reprezentující AK Krakonoš Jilemnice byli opět vidět na trati i na stupních vítězů. V mistrovské třídě zajel krásný výsledek Lukáš Kučera, který v sobotu dojel druhý ve třídě MMČR E2 a celkově 5. V neděli odpoledne na úplně jiné trati po závodech PČR a hobby skončil Lukáš - bronzový ve své třídě. Druhou reprezentantkou v mistrovské třídě MMČR ŽENY byla naše jediná závodnice Adéla Mejsnarová, která zajela neméně pěkný výsledek - v sobotu byla druhá a v neděli bohužel do cíle nedojela. Patří ji přesto veliký respekt a obdiv, protože trať udolala i daleko zkušenější závodníky. V Přeboru Matěj Hanuš s přehledem ovládl oba dva dny třídu PČR E1. Michal Hanuš  se v kategorii PČR E2 po dlouhém závodění musel poklonit oba dva dny pouze před Františkem Medkem, takže byl dvakrát stříbrný. V kategorii PČR C se naši jezdci seřadili po sobě jak v sobotu: 4. Michal Kava, 5. Tomáš Kuřík a 6. Martin Kastner, tak v neděli: 2. Tomáš Kuřík 3. Michal Kava a 4. Martin Kastner.

Lukáš kučera MMČR E2 celkově bronzový              Adéla Mejsnarová MMČR ŽENY celkově stříbrná

       Matěj Hanuš PČR E1 dvakrát zlatý                                Michal Hanuš PČR E2 dvakrát stříbrný

Tomáš Kuřík PČR C stříbrný, Michal Kava PČR C bronzový

 

Děkujeme sponzorům a fanouškům za podporu a pořadatelům za profesionalni uspořádání pěkných závodů. Další podnik Adrenalin-oil MMČR a PČR endurosprintu se pojede 11. a 12.6 v Trstěnicích u Mariánských Lázní.

 

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32