Walbrzych 2013

WALBRZYCH, 11. – 12. 5. 2013

 

   Druhý podnik MČR a PČR endurosprintu se konal za hranicemi naší republiky u severních sousedů. Pořadatelé využili terénů v polském Walbrzychu.

Deštivé počasí značně ztížilo zdejší trať, vyjížděly se drážky a kluzké kameny v některých výjezdech ubraly hodně sil nejednomu jezdci.


Honza Balaš (foto: czechenduro.cz)

   Za AK Krakonoš statovala obvyklá sestava. V MČR E1 se představil Matěj Hanuš. Matěj jel pěkně a s obtížnými podmínkami se vyrovnal se ctí. V obou dnech zaznamenal sedmá místa.


Lukáš Kučera (foto: czechenduro.cz)

   V nejsilnější třídě MČR E3 se představili dva naši borci. Honza Balaš zúročil zkušenosti získané na první letošní soutěži ME v Itálii, kde při srovnání časů dokázal porazit svého rivala v MČR E3 Kubu Horáka. To stejné se mu podařilo i v sobotu ve Walbrzychu. Honza vybojoval stříbro, když ho porazil pouze ostřílený a zkušenostmi a tituly ověnčený Radek Toman. V neděli si Honza pořadí s Kubou prohodil a došel si pro pohár za třetí místo. Lukáš Kučera těžil zejména ze své vynikající fyzické kondice. Jak je vidět, čím těžší podmínky, tím rychlejší časy Lukáš zajíždí. V sobotu to Lukášovi stačilo na šesté místo, v neděli dokázal porazit zkušeného matadora několikanásobného českého reprezentanta Michala „Majkla“ Rudolfa a poskočil na páté místo.


Matěj Hanuš (foto: czechenduro.cz)

   I v Polsku se představil náš zástupce v PČR E2 Vašek Bína. V sobotu Vašek porazil zbytek startovního pole rozdílem třídy a suverénně zvítězil. V neděli už takový náskok neměl, nicméně vítězství mu neuniklo.


Vašek Bína (foto: czechenduro.cz)

   V průběžném pořadí endurosprintu si v MČR nejlépe vede Honza Balaš, který figuruje na třetím místě. Lukáš Kučera se usadil na páté příčce, Matěj Hanuš je šestý. Vaška Bínu polský double vynesl do trháku v PČR své třídy.

   Další díl seriálu endurosprintu se uskuteční 6. - 7. července v nedalekých Radvanicích.

-tm-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32