Lukáš Kučera 2014

Se svými odpověďmi v minirozhovoru přispěchal i Lukáš Kučera.

Lukáši, jak bys celkově zhodnotil sezonu 2014 ze svého pohledu?

LK: Takže sezona 2014 byla pro mě asi nejlepší ze všech, co jsem zatím absolvoval. Samozřejmě ne všechno klaplo tak, jak jsem si představoval. Nejvíce se mi dařilo na mezinárodním poli, tedy na Mistrovství Evropy, kde jsem obsadil 8. místo a jel jsem užší repre. Na české půdě to bylo horší. Zde jsem nemohl prokázat své přednosti jako na ME, kde soutěže jsou těžší a tudíž má kondice byla znát. U nás se mi povedl až poslední závod v Uhlířských Janovicích, kde jsem obsadil 3. místo. Možná malinký vliv na mých výkonech měl i motocykl, přeci jen 2T a 4T je rozdíl.

Na který závod nejraději vzpomínáš a na který bys nejraději zapomněl? A proč?

LK: Tak nejvíce vzpomínám na nedělní závod v Janovicích, kde se mi dařilo a byl jsem 3. v MMČR. Dále všechny Evropy měly svojí kvalitu. Pak je tu závod v Jilemnici, kde v sobotu jsem si opravdu zazávodil, i když jsem nedokončil indecision, ovšem v neděli z toho byl 3. flek cool

Nejhorší závod byl pro mě letos hned z úvodu Bozkov, kde jsem si pochroumal pravé zápěstí a to mě limitovalo po necelé 2 měsíce. Sice jezdit šlo, ale bohužel ne na 100% no. Dále bych raději zapomněl na sobotní Mšeno, kde jsem měl též pád a chytil jsem 4 minuty a tím bylo po výsledku frown.

Co závodní technika, osvědčila se a má důvěru i na příští sezonu, nebo bude výměna?

LK: Čtyřipade se osvědčila tak na 70 %, na Evropě bomba na MMČR nic moc indecision. Takže se plánovalo, že příští rok pojedu opět 4T, ale 350. Jenže vše je úplně jinak a s ohledem na reprezentaci v roce 2015 jsem dal na slova zkušenějších a vracím se na 300 2T angel. Už se na ní i těším, i když zprvu jsem byl zklamán, jelikož na 4T se mi jelo krásně.

Co plánuješ na nadcházející sezonu, co pojedeš?

LK: Nadcházející sezona pro mě bude stejná jako ta minulá. Tedy MMČR a ME. Plus zařadím motocross a chci se porvat o nominaci do reprezentace na šestidenní devil.

Jak probíhá zimní příprava, jdeš tvrdě do sebe?

LK: Příprava pro mě začala o měsíc déle než obvykle a to z důvodu operace klíční kosti. Jinak se opět připravuju pod střediskem SCM s širší juniorskou reprezentací. Letos do toho jdu ještě tvrději než předchozí zimy, tato sezona je pro mě klíčová wink. K tomu chodím na klubácký spininng. Zhruba od půlky února bych chtěl začít jezdit na motorce.

Děkuji autoklubu za podporu v roce 2014 a těším se na spolupráci v roce 2015. Všem fandům a závodníkům přeji šťastnou a úspěšnou sezonu 2015 smiley.

 

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32