Bílina 2015

BÍLINA, 4. - 5. 7. 2015

 

I o dalším podniku ze seriálu MMČR endurosprint povypráví přímý účastník bojů ve třídě E3 Mistrovství ČR Lukáš Kučera:

„O prvním prázdninovém víkendu se uskutečnil třetí díl seriálu v endurosprintu. Závody se jely v Bílině. Přivítalo nás tropické počasí, kde teploty se pohybovaly vysoko nad 30°C.

Na závody jsme přijeli v pátek odpoledne, vybalili jsme a prošli si testy. Před večeří proběhlo koupání v místním písáčku, které velice bodlo. Testy byly skoro totožné s těmi, které se jely při enduru. Akorát nás jejich absolvování čekalo obráceně a na sobotu nám na ET přibyl Red Bull výjezd, který se jel při enduru jako přejezd. Tudíž CT se jezdil okolo 5:30 min. a ET okolo 3:20 min.

V sobotu jsme startovali v 9:00 a jeli jsme 6 kol. Z toho bylo první celé kolo neměřené. Na kolo jsme měli 30 minut a najížděli si okolo 12 minut a v posledním kole se nám dokonce podařilo dojet VET1, kteří startovali s námi. V neděli se sloučily všechny kategorie do ranního závodu. Start byl opět v 9:00 a tentokrát se jelo o jedno kolo méně. Neměřený byl pouze ET a na kolo bylo 35 minut, tím pádem se najíždělo o 5 minut více než v sobotu.

Abych to shrnul. V sobotu se mi jelo v rámci možností celkem dobře. Spíše jsem bojoval sám se sebou, nežli se soupeři. I tak jsem ve třídě E3 obsadil třetí místo. V Juniorech jsem přišel o trojku až v  posledním testu, kde jsem ztratil 20 vteřin a spadl jsem na 4. místo a v absolutním pořadí jsem spadl na 9. Hned po závodě následoval odjezd k vodě….

V neděli jsem vstal a řekl si, že zkusím zajet lépe. Ale bohužel se povedl opak. Po startu do prvního testu se mi asi po třetině testu udělalo mizerně. Snažil jsem se závodit, i když chvílemi šlo skoro i o zdraví. Vše vyvrcholilo nevyjetým výjezdem ve třetím kole a od té doby jsem už jen závod chtěl dojet, abych si připsal pár bodů do seriálu, kde stále bojuji o přední umístění. Nakonec jsem zcela vyčerpán, s motáním hlavy a mžitky před očima dojel šestý.

Víkend nebyl tedy ideální, ale přežil jsem a doufám, že po závěrečném podniku v Jilemnici budu slavit nějaký ten pohárek.“

S Lukášem se již tradičně v E3 představil i Vašek Bína. Ten dojel v sobotu osmý a v neděli sedmý. Do Bíliny vyrazil i Míra Škaloud, který bojuje o prvenství v Přeboru ČR třídy E3. A zde se mu velmi dařilo. Za sobotu i neděli si odvezl pohárky za první místa.

-tm-

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44