Memoriál Oldy Nývlta 2018

MEMORIÁL OLDY NÝVLTA
 
KTM ENDURO CROSS COUNTRY
 
1. - 2. září 2018
 
 

Plakát Memoriálu Oldy Nývlta 2018
(klikni pro zvětšení)

Časový rozpis 2018
(klikni pro zvětšení)

Mapka příjezdu do závodiště
(klikni pro zvětšení)

N O V É !!!  30. 8. 2018

Hlásíme změny a věříme, že k lepšímu!
Depo, parkoviště pro diváky, dětská trať i start, vše bude v jednom místě. Mrkněte na upravenou mapku výše. 
Nahoře na poli, kde se nacházejí divácky atraktivní úseky, bude připraven druhý stánek s občerstvením a také možnost parkování. 


Rok se s rokem sešel, čas plyne jako voda a nás čeká již desátý ročník Memoriálu Oldy Nývlta! Opět bude celý závodní víkend součástí seriálu KTM ECC, který letos slaví rovněž desáté výročí. 

A na oslavu obou jubileí jsme si připravili řadu novinek! Tou nejpodstatnější (a z ní vlastně plynou ty následující) je změna místa konání celého podniku. Z léty osvědčené a známé lokality se stěhujeme do nových terénů a prostor. Zůstáváme ve Mříčné, ale přesouváme se na druhou stranu zdejšího údolí. Pro všechny zúčastněné to přináší daleko lepší dostupnost. 

Depo pro jezdce a doprovody bude sousedit s místním areálem koupaliště a fotbalového hřiště. Kabiny a zázemí u hřiště bude po tento víkend k dispozici právě účastníkům memoriálu. Jednak zde bude stánek s občerstvením a posezením, současně pak budou mít jezdci možnost osprchovat se v kabinách.

Ovšem jak to tak bývá, ve všem je háček. Příjezdová komunikace je sice asfaltová, ale poněkud užší; příjezd do depa bude během jednotlivých rozjížděk omezen; omezený je i prostor pro parakování vozidel diváků - zvlášť pokud bude koupaliště v provozu (což se dá očekávat). Proto jsme se rozhodli pro vytvoření parkoviště pro diváky nahoře na poli. Výhodou pro ně bude, že svá auta odstaví přímo u startu a dětské trati a navíc pár kroků od zřejmě nejzajímavějších úseků trati. Samozřejmě zde přichystáme druhý stánek s občerstvením a posezením.

Příjezd do depa i pro diváky je naznačen na mapce výše, v reálu pak bude samozřejmě značen šipkami u silnice.

Z výše popsaného plyne, že start bude, podobně jako v Bozkově, poměrně vzdálen od depa. Proto bude před všemi starty hromadný odjezd jezdců z depa na start. Apelujeme na všechny závodníky, aby byli včas nachystáni a na start odjeli hromadně, aby pak sami nehledali cestu... Doprovodé si ale nemusí dělat starosti s odvozem pohonných hmot a nářadí, neboť prostor pro tankování bude hned u depa.

A ještě pár slov ke trati samotné. Velice si vážíme vstřícného a konstruktivního jednání s odborem životního prostředí s jehož zástupci se podařilo vytvořit vhodný kompromis tratě jezdecky i divácky zajímavé a současně významně nepoškozující přírodu. Jeden okruh bude mít něco okolo 10km, časově zatím nejsme schopni určit, protože jej dosud žádný motocykl neprojel. Ale určitě i tuto informaci do startu závodů upřesníme.

Samozřejmě bude tradičně připraveno bohaté občerstvení. Takže, PŘIJĎTE POBEJŤ!

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32