Memoriál Oldy Nývlta 2009

MG SPORT UFO ENDURO CROSS COUNTRY

1.  ročník MEMORIÁLU OLDY NÝVLTA

Srdečně zveme nejen příznivce motocyklového sportu na finálový závod seriálu MG SPORT UFO ENDURO CROSS COUNTRY, který se bude konat ve dnech 24. - 25. října v Jilemnici. Jelikož chceme vzdát hold jednomu ze zakladatelů jilemnického autoklubu, bývalému závodníkovi, uznávanému časoměřiči a vynikajícímu organizátorovi Oldovi NÝVLTOVI, nazvali jsme podnik jako 1. ročník MEMORIÁLU OLDY NÝVLTA.

Jediným rozdílem oproti závodům v Bozkově bude vložený závod dětí. Děti rozdělíme do dvou kategorií a každá kategorie pojede dvě rozjíždky po deseti minutách. Startovat se bude v 9:00 hodin. Startovné pro děti je dobrovolné.

 

Partneři podniku:

Drogerie
Barvy
Laky
Soukup - Butula
Hračky - Sport
Eva Maličká
Oldřich Nývlt
První parní a strojní
pekařství
Domácí potřeby
Ludmila Jelínková
Lékárna
Montana
 
Železářství Hornych  

 

 Několik slov ředitele závodu:

Dovolte, abych vás závodníky, diváky a fandy motocyklového sportu seznámil s přípravou závodů pro letošní motocyklové závody v Jilemnici. Jedná se o historicky první cross country pořádané Autoklubem Krakonoš Jilemnice.

Co tomu předcházelo? Loni na závodech v nedalekých Martinicích v roli diváků jsme se rozhodli, jako nově vzniklý závodní team, pro pořádání závodů, které by byly výhradně dílem nás - Autoklubu Krakonoš. Po dlouhých průzkumech okolí Jilemnice jsme nalezli místo, které by jako jediné připadalo v úvahu. Na jaře letošního roku jsme začali s přípravou a jednání s vlastníky pozemků. Brzy na to jsme dostali nabídku stát se součástí MG SPORT UFO ENDURO CROSS COUNTRY. Po důkladném promyšlení jsme na tuto nabídku kývli.

Poté jsme zjistili, že cesta k uspořádání závodů je trnitá a dlouhá. Ale doufáme, že až si všichni pořadatelé po závodech sedneme, snad budeme mít pocit, že to stálo za to. S přípravou, dojednáním pozemků a stykem s úřady nám pomohla spousta skvělých lidí, kterým patří náš velký dík.

Trať pro závody je připravena, prořezána, prosekána a stačí ji jen vyznačit a natahat „mlíko“. Délka trati je asi 9 km. Co se týče profilu trati - je velmi různorodá, střídají se na ní pomalé technické úseky s těmi rychlejšími po celé délce trati. Přidáme i nějaký malý extrém test v podobě populárních klád a bude i polní šnek, na kterém budou mít diváci možnost pozorovat jezdce z jednoho místa. Na trati jsou čtyři divácky velmi zajímavá místa. Jedním z nich je technicky a jezdecky náročný sjezd, na tomto místě se pozná, jak který jezdec je na tom s technikou vedení stroje.

Co se týče občerstvení - jsou připraveny dva stánky s teplými i studenými pochutinami, každý v jiné části trati.

Start prvního závodu je v sobotu 24. 10. 2009 v 9 hodin. Jedná se o závod dětí, které pojedou na zkrácené trati ve dvou rozjížďkách po 10 minutách. Přijďte je podpořit, jedná se o naše naděje pro zachování motocyklového sportu. Další závod začíná v 11 hodin. To se na start postaví účastníci seriálu MG SPORT UFO ENDURO CROSS COUNTRY rozděleni do tříd tak, jak je znáte z předchozích závodů v Bozkově a Příkrém.

Závody jsou otevřeny pro všechny, kdo chtějí závodit, tedy jak pro závodníky s licencí, tak pro závodníky bez licence.

Za AK Krakonoš Tomáš Kubát

 

Předběžný harmonogram závodů:

Sobota:

7:00 - 8:30     Prezentace děti
7:00 - 10:00   Prezentace MG SPORT UFO ENDURO CC
8:45                 Příprava na start děti
9:00                 Start děti
10:30               Příprava na start prvního závodu
11:00 - 13:00  První závod
13:30               Příprava na start druhého závodu
14:00 - 16:00   Druhý závod
17:00 - 17:30  Vyhlášení
 
Neděle:
 
7:00 - 8:00      Prezentace
8:30                 Příprava na start prvního závodu
9:00 - 11:00   První závod
11:30               Příprava na start druhého závodu
12:00 - 14:00  Druhý závod
15:00               Vyhlášení
 
Pozn.: V případě menší účasti závodníků mohou být oba nedělní závody sloučeny, čímž by došlo ke změně časového harmonogramu.
aktualizováno: 18.03.2024 13:00:38