Memoriál Oldy Nývlta 2022

MEMORIÁL OLDY NÝVLTA

Acerbis MEFO ECC + MARATON DRUŽSTEV

17. - 18. září 2022

Plakát Memoriálu Oldy Nývlta 2022
(klikni pro zvětšení)
Časový rozpis 2022
(klikni pro zvětšení)
Mapka příjezdu 
(klikni pro zvětšení)

Letošní Memoriál Oldy Nývlta má dvě "kapitoly". Sobota je součástí seriálu Acerbis MEFO ECC 2022 s podporovu pivovaru ROHOZEC a neděle pak bude ve znamení populárního maratonu družstev, tedy čtyřhodinovky pro tříčlenné týmy. Pro přehlednost:

SOBOTA = dětské závody + dvojice Hobby, Licence a Veterán na 2,5 hodiny

NEDĚLE = trojice na 4 hodiny

Pro sobotní závody platí pravidla seriálu Acerbis MEFO ECC, najdete je ZDE. Pokud jste nestartovali na Kozákově ani v Bystré, rezervujte si číslo ZDE. Ve zkratce: na přejímku oba jezdci s vyplněnou přihláškou a přilbami (lepí se, popř. aktivuje čip); povinnost absolvovat rozpravu; sledovat oficiální vývěsku pořadatele; motocykly opatřené startovními čísly vpředu a po obou stranách v kontrastních barvách vůči podkladu (na přejímce nebudou čísla k dispozici); děti rozděleny do kubatur 50 a 65ccm, obojí jedou 2x 10 minut; trénink na velké trati je zakázán pod trestem vyloučení (neplatí pro závod dětí, ty mají trénink v pátek a v sobotu absolvují zaváděcí kolo); délka závodu 150 minut; střídání po max. 2 kolech; povinné používání tankovacích podložek + zákaz kouření v depu - porušení = vyloučení; start s motorem v klidu; dodržovat trať.
Startující budou rozděleni do dvou závodů, dopoledne pojede kategorie Hobby, odpoledne Licence a Veterán.

V neděli budou jezdci rozděleni do dvou kategorií: LICENCE a HOBBY (pokud jeden jezdec z trojice je držitelem licence A nebo B enduro nebo motokros, družstvo bude přihlášeno do kategorie Licence). Veteráni s licencí B si mohou zvolit, ve které kategorii chtějí startovat.

Časomíra bude po oba dny stejná, tedy i trojice pojedou na čipy. Abychom v neděli zrychlili přejímku, prosíme o přihlášky trojic předemPřihlášky posílejte na email AK.Krakonos@seznam.cz, napište požadované startovní číslo týmu, jména a příjmení všech jezdců a kategorii licence nebo hobby. Přihlášku potvrdíme a tým zapíšeme do nominační listiny, kterou budeme průběžně aktualizovat.

Rozsah startovních čísel:

sobota děti - libovolné (viz. seriál ECC)
sobota dvojice - Licence: 1 až 99; Hobby: 100 až 199; Veterán: 200 až 299 (viz. seriál ECC)
neděle trojice - Licence: 1 až 30; Hobby: 31 až 130

Čísla k nalepení na motocykly nebudou při přejímce k dispozici!

Nominační listiny (klikni pro otevření):
Sobota DĚTI
Sobota LICENCE
Sobota HOBBY

Sobota VETERÁN
Neděle LICENCE
Neděle HOBBY

Při přejímce bude třeba vyplnit a podepsat přihlášku. Pro zrychlení přejímky si můžete přihlášku stáhnout a přinést již vyplněnou. Pokud jste vyplněnou přihlášku do nedělního závodu poslali na email pořadatele, bude vytištěna a připravena v neděli na přejímce.
Přihláška: sobota  /  neděle  
(klikni pro otevření)

Místo konání zůstává stejné - opět se sejdeme ve Mříčné za koupalištěm a fotbalovým hřištěm. Mapka příjezdu je výše, odbočka z hlavní silnice bude označena šipkami. Můžete se tedy opět těšit na příjezd po zpevněné komunikaci až do depa, depo na louce a občerstvení u stánku na fotbalovém hřišti.

Trať bude evolucí okruhu známého z minulých let. Dětská trať bude na spodním poli u parkoviště jezdců.

Nedělní start proběhne opět stylem Le Mans, kdy jeden z jezdců bude připraven na motocyklu a zbylí jezdci poběží, předají si štafetu a nakonec plácnou toho na motorce, ten nastartuje a vyráží. Pokud by bylo nadměrně kluzko, bude v rámci omezení možného zranění "běžců" start klasicky s motorem v klidu.

Tankování a veškerá práce na motocyklech v depu je podmíněna použitím ekologické podložky (žádné koberečky z auta, igelitové tašky apod.)! Kdo bude dozorem v depu přistižen při tankování bez podložky, ten bude vyloučen. Prosíme o důsledné dodržování. Nejedná se o buzeraci z naší strany, ale o podmínku odboru životního prostředí a majitele pozemku. Platí obdobná pravidla jako při závodech seriálu ECC. Změnou je logicky počet jezdců v družstvu - 3; střídání je stanoveno po jednom kole; délka závodu je 240 minut; start, pokud podmínky dovolí, bude ve stylu Le Mans. Nejdůležitější body z pravidel máte vypíchnuté v časovém harmonogramu. Na tyto věci se budou pořadatelé zaměřovat a nekompromisně trestat. Vše bude vyvěšeno na oficiální vývěsce. Nastudujte zvláštní ustanovení a důsledně dodržujte !!!

Samozřejmě žádáme všechny zúčastněné, aby se pohybovali jen na místech k tomu určených, nevstupovali na cizí pozemky, zejména pak na osetá/nesklizená pole a dbali pokynů pořadatelů.

Trénink před závody je zakázaný! Kdo bude přistižen na trati před závodem na motorce nebo na kole, nebude do závodu připuštěn (i s celým družstvem).

Připraveno bude tradičně bohaté občerstvení! Těšit se můžete na domácí polévky, gulášek, "hamburgery", koláče, grilovanou uzeninu, rohozecké pivo i limo, zkrátka tak,  jak je u nás zvykem.

Takže neváhejte a PŘIJĎTE POBEJŤ !!!

aktualizováno: 18.03.2024 13:00:38