Memoriál Oldy Nývlta 2017

MEMORIÁL OLDY NÝVLTA
 
KTM ENDURO CROSS COUNTRY
 
ZMĚNA TERMÍNU: 7. - 8. 10. >>> 14. - 15. 10.
 

Plakát Memoriálu Oldy Nývlta 2017
(klikni pro zvětšení)

Mapka příjezdu do závodiště
(klikni pro zvětšení)

NOVÉ!!!

Vzhledem k vytrvalým dešťům jsme byli donuceni přesunout o týden termín letošního memoriálu. Lokalita je značně podmáčená a vzhledem k předpovědi počasí na nadcházející víkend nedojde ke zlepšení. Největší problém je v prostoru depa pro závodníky a parkoviště pro diváky. Pole po sklizené kukuřici je zcela nasáklé vodou a není sjízdné ani pro terénní auto, natož pro osobák s károu či karavanem. Na přilehlé louky jednak nemáme povolen vjezd a stejně bychom každého, kdo by se o to pokusil, museli tahat ven traktorem. A protože ani příjezdová komunikace není nic moc, nezbylo nám, než závody přesunout. Výhled počasí je optimističtější, tak věřme, že nám to stačí trochu vyschnout.
Za vzniklé komplikace se všem omlouváme.

Posunem na termín 14. - 15. 10. došlo ke kolizi se závodem seriálu Motocrosscup. S jeho pořadateli jsme se dohodli na úpravě našeho programu a závod dětí se pojede v neděli! Trať pro "prcky" bude samozřejmě samostatná (velkými závody nedotčená) a trénink na ní bude umožněn po celou sobotu, vyjma časů obou závodů (z důvodu zachování bezpečnosti). Připomínáme, že trénink bude bez dohledu pořadatelů a plně v zodpovědnosti rodičů, popř. doprovodů.

Aktualizovaný časový rozpis ZDE.


Dobře známá lokalita na pomezí Jilemnice, Mříčné a Peřimova ani letos nezůstane motocyklů prosta. Opět se sem vrací jeden ze závodů seriálu KTM ECC, tedy seriálu vytvořeného především pro hobby jezdce, ale na jehož startu jsou vítáni i profíci. 

Po loňské, ne úplně příjemné, zkušenosti se začínající zimou se snad letos dočkáme příjemnějšího počasí. Jedeme o víkendu 14. - 15. října, tak snad nám bude Krakonoš rezervovat trochu příjemnější klimatické podmínky. 

Jak jste již výše mohli zaregistrovat, příjezd do závodiště bude opět veden tou delší cestou, tedy od Sytové. (Kratší cesta od Mříčné bude průjezdná pouze pro zdravotnickou službu.) Byť je to dlouhé a dálnici to zrovna nepřipomíná, prosíme, nevyjíždějte mimo cestu do luk a polí (vloni jste nám tím způsobili nepředstavitelné problémy!). Děkujeme!

Pár informací k trati:
Pokácením dvou částí lesa u bahen se nám v tomto úseku rozšířily možnosti. A my je hodláme využít. Takže diváci tohoto zde letos uvidí více a bude to jistě atraktivní podívaná. Jinak bude trať, až na drobné odchylky, vycházet z loňského okruhu. Máme pár tipů na její zpestření, v několika místech musíme ustoupit novému místnímu uspořádání pozemků. Přesnou délku (ať už vzdálenost, nebo časovou) zjistíme až v pátek před závody.

Jezdce upozorňujeme, že místy bude trať značena pouze na terče (průjezdní branky, ne "mlíko" po obou stranách tratě). Kdo jezdí enduro, ví o co jde. V každém případě jízda mimo branku = nedodržení trati = VYLOUČENÍ! Mimo klasických traťových maršálů to bude sledovat i vedoucí trati (Miroslav Hanč), který letos nezávodí, ale bude se během závodu okolo trati pohybovat na motorce.

A ještě jedna podstatná věc pro návštěvníky. Tradičně bude připraveno bohaté občerstvení a kryté posezení. Takže, PŘIJĎTE POBEJŤ!
 

aktualizováno: 18.03.2024 13:00:38