ISDE 2015

ISDE, 7. - 12. září 2015

Bylo to poprvé, co se červené dresy s Krakonošem na hrudi představily na nejslavnější a nejtradičnější motocyklové soutěži světa. A rozhodně byly vidět! První tým ve složení Matěj Hanuš, Miroslav Hanč a Miroslav Škaloud dokončil na fantastické 23. příčce v soutěži klubových celků! Druhé družstvo, ve složení Václav Bína, Michal Kava a Marek Votoček, bohužel doplatilo na nešťastné vypadnutí Vaška a skončilo na 62. pozici. Ani to ovšem není v konkurenci 96 klubových mužstev žádná ostuda.
Celý průběh Šestidenní je dokumentován v reportáži a podrobněji také v záložkách této sekce.


Před Šestidenní...

ISDE = International Six Days Enduro, Mezinárodní šestidenní motocyklová soutěž, Šestidenní, šestka, 6D, six days, motocyklová olympiáda...

Všechna tato označení (a jistě ještě mnohá další) patří vrcholu endurácké sezony, který se jezdí již od roku 1913. Za dobu své existence zaznamenala Šestidenní jen dvě přerušení (zásluhou obou světových válek). Československo je v historii tohoto nádherného podniku zapsáno zlatým písmem a je jednou z nejúspěšnějších zemí.

Pro rok 2015 se uspořádání šestky chopilo Slovensko. A tím, že to nemáme daleko a nehrozí jazyková bariéra, je zájem klubů z České republiky opravdu veliký. Konečně se zase na startu objeví české reprezentační celky (seniorský i juniorský trophy team) a vůbec poprvé nastoupí celkem šestice jezdců AK Krakonoš Jilemnice do soutěže klubových celků. Ano, stavíme dvě klubová družstva skládající se téměř výhradně z kmenových jezdců. Chybět mezi nimi bude Lukáš Kučera, který má letos opravdu mimořádnou sezonu a představí se tak v národním dresu v juniorském trophy teamu.

Tým AK KRAKONOŠ Jilemnice I tvoří matador Miroslav Hanč, který vstříc své sedmé Šestidenní vyjede se startovním číslem 405 a bude tak vůbec první z českých klubových jezdců, který okusí slovenské terény. Pojede na Husqvarně 350 4T ve třídě C2. Sekundovat mu budou se startovním číslem 505 Matěj Hanuš (KTM 125 2T ve třídě C1) a s 605 Mirek Škaloud (KTM 300 2T, třída C3). Pro oba to bude premiéra na této soutěži.

Druhý tým, tedy AK KRAKONOŠ Jilemnice II, jede ve složení Vašek Bína (#487, KTM 500 4T, třída C3) s Michalem Kavou (#587, Beta 300 2T, třída C3). Doplní je "krajánek" zapůjčený z Dr.K racing teamu Marek Votoček (#687, KTM 250 4T, třída C1). Všichni tři se na šestce představí poprvé.

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44