Bozkov 2011

BOZKOV, 15. – 16. 10. 2011

 

     O víkendu 15. – 16. října uspořádal Motosport Bozkov tradiční CC v Bozkově, které bylo součástí  seriálu MG SPORT UFO KTM  ECC. V Bozkově měli letos veliké problémy s pozemky, jelikož na loňských závodech nějací dobráci jezdili tam, kde neměli, a majitel pozemků jim na letošní závody nic nepůjčil. Ale vše dobře dopadlo a závody se uskutečnily.

     Trať se jezdila okolo 14. – 15. minut a byla převážně natažena kolem kukuřice a již tradičními úseky Bozkovských závodů, jakými jsou motokrosová trať, úvoz v lese a tradiční blátivý kousek pod úvozem, kde se vyjížděly i letos docela hluboké koleje.

  
Bozkovský smolař Mirek Škaloud

     Závodu se zúčastnili samozřejmě i jezdci od Krakonoše. Jako první na trať vstoupily děti. Tedy padesátky a pětašedesátky. Náš tým reprezentoval Kája Šrytr v pětašedesátkách a Vilém Šrýtr v padesátkách. Kluci si nevedli vůbec zle, o čemž svědčí i výsledky. Kája dojel po boji o přední příčky na krásném 6. místě. Vilém ho téměř napodobil a dokončil závod na 7. příčce.

     Po dětech se na start začaly rovnat Licence A a B, veteráni a malorážky. Náš tým měl svá želízka v ohni. V Licencích A to byl Milan Macháček a v Licencích B Lukáš Kučera s Mírou Škaloudem.  Milan po srdnatém výkonu dokončil závod mezi tvrdou konkurencí na skvělém 8. místě. V licencích B se očekával tradiční boj Lukáše a Míry nejen mezi sebou, ale i o stupně nejvyšší. Lukáš odstartoval vpředu a 3 kola držel krok s první čtyřkou. Míra se pohyboval hned za ním. Lukáš ve třetím kole zůstal viset v koleji a čelo mu zdárně ujelo. Míra se vyvaroval chyb jel stále vpředu, ale před tankovačkou mu došel benzín a musel motorku do depa asi 200 metrů tlačit. Ale i přes tyto problémy se kluci neztratili Lukáš dojel šestý a Míra sedmý.

 
Matěj Hanuš

     V odpoledním závodě měl náš tým větší zastoupení. A to v podání Matěje Hanuše v E1, Honzy Noska, Adama Erlebacha a Michala Hanuše v E2 a v E3 jel Michal Kava. Nejlépe si vedl Matěj, který až do posledního kola jel o bednu. Nakonec skončil těsně pod ní na krásném 4. místě. Honza měl excelentní start a v průběhu druhého kola i slušný náskok. Bohužel si otočil nohu v koleni a musel zvolnit, jelikož bolest byla veliká. I tak to nevzdal a dokončil šestý. Adam po závodě zářil optimismem a se závodem byl spokojen, což bylo ostatně vidět i na jeho jízdě. Trať mu sedla a dojel osmý. Michal Hanuš se rozjíždí závod od závodu a ani v Bozkově tomu nebylo jinak. Do cíle dojel na 16. místě. Michal Kava opět nezklamal a zajel svůj standart. Trať byla na jeho motocykl jako dělaná a Michal byl klasifikován jako 15.

 
Jirka Salač

     V neděli již na značně rozbité trati byli všichni jezdci na trať puštěni dopoledne. V E2 jsme měli o jedno želízko míň, protože Honzu to koleno opravdu bolelo a startovat mu nedovolilo. Ani v neděli ale hoši nezklamali. Adam dokončil po pádu na 12. pozici a Michal Hanuš opět 16. Kluci potvrdili svoji kvalitu. V E3 se pral opět jen Michal Kava a pral se statečně a v cíli z toho bylo 13. místo, tedy zlepšení oproti sobotě. Matěj opět ve své třídě potvrdil, že patří k těm úplně nejrychlejším. Opět jel velmi dobře, ale znovu to byla brambora, tedy 4. místo. V neděli v našich barvách startoval, ač nachlazený, Jirka Salač. V kategorii veterán obsadil vynikající 5. místo. V licencích B startoval opět Lukáš a Míra. Tentokrát měl Míra o něco navrch, jel skvěle. Bohužel opět mu došel Benzín v posledním kole a z druhé příčky klesl na 5. místo. Lukáš se tahal s Hadem o 3 místo. Boj prohrál, ale na základě Mírova problému mu to na to 3. místo dalo.

     Nezbývá mi nic jiného než víkend zhodnotit velmi kvalitně. Děkuji za dobré výsledky a hlavně za možnost svést se na trati v Bozkově. Děkujeme Motosportu Bozkov.

-lk-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32