Branky 2009

 BRANKY, 1. – 2. 8. 2009


 

          Druhý podnik seriálu Mistrovství a Přeboru ČR enduro hostily ve dnech 1. - 2. srpna Branky u Valašského Meziříčí. Opět se závodilo systémem endurosprintu tak jako v případě prvního podniku v Budišově.

            Podnik měl stejného pořadatele jako první díl. Nutno podotknout, že ve srovnání s Budišovem došlo k citelnému zlepšení. Nebýt trochu chaotické rozpravy v sobotu ráno, více než rozpačité časomíry a počítání výsledků a na poslední chvíli před startem měněného času na jedno kolo pro MČR, by se dalo říci, že vše šlapalo, jak mělo. Jen to depo! Kdo nepřijel do dvou hodin a nezabral místo u cesty, musel se spokojit s kempováním ve stráni. Vůbec srovnání depa v Brankách s depem v Jiníně není vůbec možné, protože depa se diametrálně lišila.

Opět byla základem tratě jedna měřená vložka s charakterem endutotestu. Navíc po dojezdu do cíle zkoušky následoval ještě krátký přejezd okořeněný bažinkou a přejezdem úseku z větších kamenů a několika hromad z klád. Potom do depa a čekat na další rundu.            

                                                                               

Milan Macháček

 

Samotná vložka měla základ ve zdejší motokrosové trati. Ta byla protažena do několika remízků a na louky okolo. Počasí bylo slunečné a tak byla trať suchá, tvrdá a prašná. Jeden okruh absolvovali ti nejlepší mistráci za něco více než sedm minut. V sobotu pořadatel stanovil pro jezdce mistrovství i přeboru celkem devět kol, když první bylo neměřené. V neděli se počet kol snížil na šest, všechna měřená. Mistráci měli na jedno kolo čas 20 minut, přeboráci v sobotu 35 a v neděli 30 minut.

Startovní pole pořadatel rozdělil na dvě skupiny. První skupina startovala v sobotu v devět hodin a tvořili ji jezdci MČR. PČR + licence C a bezlicenční startovali pohromadě a stalo se tak ve 12:30. v neděli šli mistráci na start v osm a zbytek světa o půl jedenácté.

Nyní již k samotnému závodění. AK Krakonoš Jilemnice měl v boji o body pouze dva zástupce, kluky Macháčkovi. Oba startují v PČR třídy enduro 2. Oběma vyšla lépe sobota. Milanovi sice první trojka ukela, ale bojoval alespoň o bramborovou medaili. Po dojezdu posledního kola na neoficiálních výsledcích skutečně figuroval na čtvrtém místě. Ale již o hodinu později na druhé verzi výsledků byl o vteřinu pátý. Po dalších dvou hodinách byla k dispozici třetí verze, kde byl Milan zase čtvrtý. Ovšem na po stažení výsledků ze serveru časoměřičů je Milan pátý o tu zpropadenou vteřinu. Tomáš s nevelkým odstupem sedmý. V neděli už to nešlo tak dobře. Milan řešil problémy s odpružením a brzdami svého motocyklu, ale i tak obhájil páté místo. Tomášovi to nešlo tolik jako v sobotu a protrápil se k osmému místu.

   

Tomáš Macháček

 

 Po dvou soutěžích jsou kluci na tom v celkové klasifikaci velmi dobře. Milan je průbšžně čtvrtý a Tomáš šestý. Tak hlavně neusnout na vavřínech a současné pozice udržet!

Třetím dílem bude již soutěž. Sice pouze jednodenní a pouze pro přebor, céčkaře a hobíky. Stane se tak v sobotu 22. srpna v Opařanech nedaleko Tábora.

-tm-

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44