Branky_Na_Morave_2024

Zdravím příznivce endurového sportu. O víkendu 27.-28. Dubna se konal první podnik seriálu Inter Cars Open MČR a PČR enrurosprint v Brankách na Moravě. Branky se nacházejí nedaleko Lipníku nad Bečvou a tak to naši závodníci měli docela z ruky, ale i přes dlouhou cestu od nás z Krkonoš vyrazili ukázat ostatním závodníkům jak se připravovali přes zimu na enduro. Bohužel do Branek dorazilo nejen poskromnu našich reprezentantů ale i relativně malo závodníků celkově. Za Autoklub Krakonoš Jilemnice dorazil závodit Mirek Škaloud ve třídě mistrovských veteránů, v Přeboru republiky jeli David Repaský a Martin Kastner v E2 a v E3 Tomáš Kuřik a Michal Kava, a mezi PČR C nás reprezentovali bratři Macháčkové.

 

  

fotky našich přeborníků (vlevo nahoře: Martin Kastner, vedle něho Michal Kava, dole David Repaský a Tomáš Kuřík)


Pořadatelé si na soutěžáky připravili dva měřené testy a přejezd o celkové délce okolo 8 kilometrů. Protože již loni byly Branky na Moravě zařazeny do seriálu pořádaného autoklubem republiky, byl okruh víceméně totožný s drobnými úpravami. Cross test byl opět natažený na místní velké a pěkně motokrosové trati. Oproti loňské premiéře pořadatelé přidali úsek s proskakovaky a jednou vysokou lavicí. Nutno podotknout že skočit všechny skoky se odvážila jen většina mistráků a hrstka přeborníků. Však jeden dvojitý skok do kopce vyškolil i tak zkušeného jezdce jako je náš Mirek Škaloud, jež se na něj odvážil až v neděli a při druhém pokusu nedoletěl a nepříjemně se pobouchal. Endurovou vložku pořadatel trochu zkrátil a malinko pozměnil směr v prostřední části. Zbytek testu zůstal stejný jako loni, ať už se jednalo o startovací extremendurový úsek nebo konec testu podél potoka. Počasí opět vyšlo na jedničku, sice byla zima a foukalo ale sluníčko se snažilo vylézt zpoza mraků.

Foto Mirka Škalouda startujícícho v mistrovských veteránech


A ted uz jednotlivým výsledkům. Mirek v sobotu vyjel průběžné druhé místo, ovšem po nedělních zdravotních problémech z nedoskočeného skoku ztratil skoro minutu, ale dotáhl ztrátu a druhé místo udržel. Naši přeborníci e2 a e3 se umístili v sobotu i v neděli na stejných pozicích Tomáš a David brali třetí místa a Michal a Martin místa tvrdá. Přeborníci v kategorii C Tomáš Macháček v sobotu nedojel pro technické potíže, konkrétně potíže s pneumatikou, a v neděli to vytáhl na desáté místo. Jeho bratr Milan opět shodně v sobotu i v neděli stříbrný.

 

                                                                     


 

Děkujeme všem naším podporovatelům a sponzorům. Další podnik seriálu Inter Cars Open MČR a PČR enrurosprint se koná 11. a 12. května v Úterý.

aktualizováno: 21.05.2024 10:55:52