Brodeslavy_2022

Brodeslavy 13. a 14 srpna

Po letní pauze se opět rozjel seriál adrenalin-oil MMČR a PČR endurosprint 2022 třetím podnikem v Brodeslavech. Závodníky přivítal, jako obvykle, perfektně zorganizovaný podnik pod taktovkou KP enduro týmu. Plné depo už v pátek odpoledne naznačovalo hojnou účast závodníků ve všech kategoriích. 
Závodní kolo bylo složeno z přejezdu endurového a krosového testu. Dohromady měřilo kolo 11 km. Endurový test začínal a končil na poli, kde se rychle po startu vytvořily prachové koleje z jemné hlíny. Pro start i cíl byl typický přejezd přes umělé překážky v podobě příčně poskládaných klád. Po odjeti překážek a několika zatáček se sjelo do lesního kaňonu, kde se nacházelo pár sjezdů a výjezdů. Následovala část testu, kde byly kořeny a vyježděné díry. Trať následně  závodníky dovedla do malého lomu. Po vyjeti mezičky z lomu už následovalo cílové pole. Než  však závodníci dojeli do cíle, museli  opět sjet do menšího kaňonu, oddělujícího cílové pole od ostatních luk. Těsně před cílem  museli přejet ještě několik klád. Mezi endurovým a motokrosovým testem připravili organizátoři krátký přejezd. Krosový test byl komplet na poli. Obsahoval neoblíbeného šneka a hromadu různě utažených zatáček. Organizátoři najížděli testy s časy 5 min. endurový a 6,5 min. krosový test. Na tyto časy se dostali i průměrní jezdci kategorie PČR C. Ti nejrychlejší jezdili na testu o minutu až dvě rychleji. Bohužel, pro celé závody bylo typické hodně prašné ovzduší, které jenom občas rozfoukal vítr. 
A teď již k výsledkům našich závodníků. V kategorii MMČR E1 startoval Radim Kava, jež skončil  v sobotu 14tý a v neděli 15tý. V kategorii MMČR E3 dojel 5. a 3. Eduard Vyšanský. Adéla Mejsnarová v kategorii MMČR ženy obsadila po oba dny 2. příčku. V kategorii PČR E1 startoval Matěj Hanuš, jemuž se v sobotu nedařilo(skončíl 3.), ale v neděli zvítězil po více než hodinovém boji o pouhé 4 desetiny sekundy. Dále v této kategorii vybojoval dvě 5. místa Martin Lepka. Ve třídě PČR E2 vybojoval Michal Hanuš po oba dny 4. pozici. A nakonec v kategorii PČR C dojeli jezdci v sobotu v pořadí 5. Kava Michal, 7. Kastner Martin, 13. Kuřík Tomáš a v neděli 3. Kava Michal, 4. Kastner Martin a 6. Kuřík Tomáš.
 
Pořadatelé si pro závodníky připravili vložený sranda závod na pomalou jízdu. Pravidla spočívala v tom, že závodník musel ujet rovnou trať cca 200 metrů co nejpomaleji, ale zároveň se neměly kola zastavit. Závod se jel v sobotu navečer a zúčastnili se no naši dva reprezentatní Eduard Vyšanský, který nepostoupil do finalé a Martin Lepka, který ve finálové jízdě skončil těsně pod výtězi price money tedy 6tý.
 
Po půlce seriálu se sluší zrekapitulovat jak si naši borci vedou v celkovém pořadí v  jednotlivých třídách.
Lukáš Kučera bohužel nastartoval v Brodeslavech kvůli přípravám na ISDE. A tak se ve třídě MMČR E2  propadl na 7. pozici. Eduard Vyšanský se nezúčastnil prvního podniku ze zdravotních důvodu a drží v kategorii MMČR E3 10. pozici. Adéla Mejsnarová v kategorii MMČR ženy drží 2. pozici. PČR E1 vede Matěj Hanuš. Martin Lepka, který také nestartoval na úvodním podniku v Úterý,  je 7. Michal Hanuš je v kategorii PČR E2 2.
A v PČR C je Tomáš Kuřik 4., Martin Kastner 5., Michal Kava  6. a Milan Macháček 15.
 
 
Podnikem v Brodeslavech se seriál přehoupl do své druhé poloviny a závodníci budou
bojovat už jen ve Mšeně a v Dobřanech.
Děkujeme pořadatelům za krásné, i když prašné závody a sponzorům, divákům a všem co podporují enduro za přízeň.
 

 

 

 

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44