Chuchelna 2010

CHUCHELNA, 24. 4. 2010
 
            Motosport Chuchelna pořádal v sobotu 24. dubna cross country dvojic s vloženým závodem pro malé adepty motocyklového sportu.
 
            Celý podnik se konal na úbočí Kozákova v místním SKI areálu. Pořadatelé vymysleli zhruba 4,5km dlouhý okruh, který obsahoval snad vše, co jen jde. Tedy jak rychlé vypalovačky po louce, tak motání v remízkách, trialové pasáže po kamenech, něco bláta, pár skoků, extrém s pneumatikami a kládami, … Počasí pořadatelé objednali parádní, slunečno.
 
            Podnik načali mladíci. Jeli dvě rozjížďky po deseti minutách na zkrácené trati. AK Krakonoš Jilemnice měl zastoupení i mezi dětmi. Smolařem byl Tadeáš Danihelka, který v první jízdě řádně „větral“ jinak suverénního semilského Jirku Kottka. Bohužel pro technické potíže musel ze závodu odstoupit a motocykl se nepodařilo připravit ani do druhé rozjížďky. Veškerá tíha za dobrý klubový výsledek tedy padla na bedra Káji Šrytra. Svého úkolu se zhostil se ctí a vybojoval pohár za druhé místo.
 
 
Na druhém místě Karel Šrytr
 
            Mezi „dospěláky“, kteří měli závod vypsán na tři hodiny, jsme měli rovněž zastoupení. V kategorii LICENCE tvořili plnohodnotnou dvojici bratři Macháčkovi. Bohužel se jim moc nevedlo. Tomáš poškodil pedál brzdy i řadící páčku a trápil se sám se sebou. Milan jel svižně, ale postihla ho nevolnost, tak dojížděl se sebezapřením. Nakonec to nestačilo na lepší než 14. místo. Úspěšnější byl Mirek Škaloud, který startoval ve dvojici s domácím Jirkou Machačným pod hlavičkou Motosportu Chuchelna. Vyjeli si čtvrtou pozici.
 
 
Matěj Hanuš na trati
 
            Kategorie HOBBY pro náš klub opět vyzněla lépe. I tady byl nejúspěšnější nekompletní tým. Naším jezdcem byl Milan Kottek, který startoval společně s Malečkem za tým Enduro Semily. Dokončili na druhém místě. S názvem týmu AK Krakonoš ve startovní listině se představily dvojice Matěj Hanuš společně s Honzou Noskem a Adam Erlebach s Lukášem Kučerou. Lépe se vedlo prvně jmenovaným, kteří o kousek nedosáhli na stupně pro tři nejlepší a vybojovali čtvrté místo. Lukáš Kučera ze druhé dvojice měl defekt pneumatiky, musel jedno střídání odjet na motocyklu Adama, na který není pochopitelně zvyklý. I přes toto nedopatření podali velmi slušný výkon a nakonec dosáhli na sedmou příčku.
 
            Na zvěr nezbývá než poděkovat pořadatelům za pěkný sportovní podnik a popřát jim mnoho úspěchů při organizování dalších ročníků.
-tm-
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32