Drmoul 2021

DRMOUL - TRSTĚNICE, 22. – 23. 5. 2021

 

Nabízíme malé ohlédnutí za závody CLASSIC Adrenalin-oil MMČR a PČR endurosprint Drmoul - Trstěnice.

Na začátek něco málo k trati. Pořadatel si pro nás připravil jeden měřený test, který byl Endurového charakteru a každý si vněm přišel na své – nechyběly výjezdy, sjezdy, lesní úseky a namotané technické pasáže na louce a v místních remízcích. Vlivem deště byla trat fyzicky náročná a prověřila každého jezdce. MMČR jezdilo kolo kolem 15-ti minut a PČR kolem 17-ti minut.

Po oba dny se startovalo v 8:30 hodin. V sobotu šli první na start jezdci MMČR, kde jsme měli 3 jezdce. V MMČR třídy E1 Radima Kavu a mladého juniora Přému Pluchu. Lépe si vedl Radim, který dojel na 9. místě. Přemek, který přestoupil z 85ccm (kde loni obsadil celkově 3. místo v MMČR), si také nevedl špatně a obsadil 13. místo. V MMČR E3 startoval Eda Vyšanský, kterého po loňském celkově 3. místě v této kategorii řadíme mezi favority. A to potvrdil to 5. místem.

V rámci MMČR funguje přípravný podnik dětí a AK Krakonoš měl zastoupení v kategorii do 50ccm. Startoval zde Sebastian Szabó a rovnou si odvezl 1. místo.

Ve 13:00 hodin se postavili na start jezdci PČR. V kategorii E1 se po roční pauze zaviněné zraněním na start postavil Matěj Hanuš. Nenašel přemožitele a o parník zvítězil. Martin Lepka, nováček v této kategorii, obsadil místo čtvrté. V E2 startoval Michal Hanuš a po vyrovnaném výkonu obsadil 2. místo. V E3 Míra Škaloud skončil na 2. místě. V PČR Licence C jsme měli 3 jezdce. Michal Kava dojel na 2. místě, Tomáš Kuřík dlouho bojoval o pódiové umístění, ale nakonecse musel spokojit se 4. místem. Martin Kastner, který se také vrací po zranění, obsadil 22. místo.  


PČR E1, 1. Matěj Hanuš, 2. Martin Lepka (foto: Zuzana Lepková)

V neděli ráno šli na start jezdci PČR. V kategorii E1 Matěj Hanuš obhájil 1. místo. Martin Lepka si polepšil na místo druhé. V E2 Michal Hanuš dlouho bojoval o pódium, ale bohužel neúspěšně. Nakonec z toho bylo i tak pěkné 5. místo. V E3 Mirek Škaloud zaslouženě bere 1. místo. V Licencích C se nejvíce dařilo Tomáši Kuříkovi, který až do posledního kola držel 3. místo. Pak ovšem zaváhal a nakonec z toho je 6. místo. Ani Michal Kava neměl nejlepší den a pohoršil si na 7. místo. Nedělní smůlu podtrhl Martin Kastner, který byl nucen odstoupit pro poruchu svého motocyklu. 

V odpoledním startu v MMČR v kategorii E1 začal slibně Radim Kava, ale po pádu, kdy do depa přijel jako zápasník MMA, bere 12. místo. Přéma Plucha zopakoval umístění ze soboty a dojel 13. V E3 Eda Vyšanský dlouho bojoval o 4. místo, ale vlivem pádu, kde nabral 2 minuty, z toho bylo nakonec místo sedmé.

-mk-

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32