Drmoul_2022

Drmoul 11. a 12. června

Přinášíme vám reportáž z druhého podniku adrenalin-oil MMČR a PČR endurosprint 2022, který se konal v Trstěnicích nedaleko Mariánských Lázní. Závody se jely na území bývalé osady Cech Svatého Víta, jež leží nedaleko obce Drmoul. V minulosti osada musela ustoupit vojenskému cvičišti pro průpravu řidičů pásových vozidel.
 
Jelikož se závodilo v bývalém vojenském prostoru, měl pořadatel k dispozici ohromný areál pro uspořádání kvalitních závodů, což se bezesporu povedlo. Trať byla stoprocentně po přírodním povrchu o různých typech. Závodní kolo bylo složeno z měřeného endurového testu, krátkého přejezdu okolo depa a měřeného motokrosového testu. Tentokrát depo nebylo umístěno v prostoru pro parkování a nocování a dále byla novinkou nutnost odevzdat motocykl do uzavřeného parkoviště hodinu před startem. Letos povětrnostní podmínky dovolily závodit i na motokrosové trati, jež byla loni kvůli podmáčenému povrchu nesjízdná. Motokrosová trať začínala rozjezdem pro dlouhý dvojitý skok, který skákali jen odvážnější z kategorie MMČR a nejodvážnější z PČR. Zhruba v půlce testu se nacházely další dva dvojité skoky a dále už byla pěkná trať se skoky, lavicemi a klopenými zatáčkami. Tento test se jezdil pod 2 minuty. Endurový test byl natažený pěkně do tempa. Zhruba polovina testu byla rychlejší a druhá polovina byla techničtější. V druhé části testu pořadatel využil mez, která se jela 6x  nahoru a dolů, přičemž byl každý výjezd a sjezd úplně jiný. Tu byl rovný výjezd zakončený hranou skoku do dálky, tam byla mezička s kládou uprostřed nebo výjezd, kde výškové metry nahnaly tři remízky. Konec testu byl mezi stromy. Druhý den, což také není úplně obvyklé v dnešní době, se jel endurový test obráceně, a vůbec to nebylo  na škodu - byl z toho nový test.
 
Jak nakonec naši závodníci dopadli? Začněme mistrovskou třídou žen, v této kategorii startovala Adéla Mejsnarová a předvedla vynikající výkon v podání dvou třetích míst. Celkově v seriálu je stále druhá. V mužské kategorii Mistrů naše závodníky potkala smůla. Radim Kava dojel v sobotu patnáctý a v neděli ho potkal pád a zranění. Lukáše Kučeru zradila technika, konkrétně mu motorka začala sát chladící kapalinu do spalovací komory a po čtyřech kolech v sobotu musel odstoupit a v neděli už nestartoval. Eduarda Vyšanského zase potrápilo zdraví. Přijel s lehkým nachlazením, ale v průběhu se jeho zdravotní stav bohužel zhoršil, tak s velkým sebezapřením a trápením dojel na jedenáctém místě. V neděli také nestartoval. Třídu PČR E1 ovládl Matěj Hanuš po oba závodní dny. Ve stejné třídě obsadil Martin Lepka 5. a 3. místo. Další Hanuš, tentokrát Michal, si odvezl z Drmoulu 4. a 3. místo. V kategorii PČR C startoval Milan Macháček, jež se postaral o 4. a posléze 9. pozici. Další z našich reprezentantů kategorie PČR C Tomáš Kuřík dojel v sobotu 14. a v neděli 12. Martin Kastner byl v sobotu 10. a v neděli kvůli technickým problémům odstoupil.

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32