Hobycross Janeček 2009

Janeček hobycross CUP 2009
 
Aby nevznikla mýlka, nemáme v našem závodním teamu jenom čisté enduráky. Dva z našich jezdců se úspěšně účastní i závodů v motokrosu. Konkrétně se jedná o seriál hobycrossu pořádaného panem Janečkem.
 
„Janeček CUP“ má za sebou již několik úspěšných sezon. Jde o velice slušně pořádané závody přístupné pro jezdce široké motorkářské obce. Závody jsou vypsány v celkem šesti třídách. První dvě třídy, do 60ccm a do 80ccm, jsou určeny především pro mladé adepty toho sportu. Dále se závodí v klasických motokrosových třídách 125ccm (nebo chcete-li MX2) a do 500ccm (kombinace MX1 a MX3), doplněných o kategorii veterán a ČZ. To platí pro jezdce bez motokrosové licence. Dále se mohou závodů zúčastnit jezdci s profesionální motokrosovou licencí, kteří spolu zápolí v jedné kategorii nazvané Licence, ovšem bez možnosti bodovat do seriálu.
 
Pravidla jsou jednoduchá. Ráno vždy probíhá registrace do závodu a od devíti hodin první tréninky. Pokud je přihlášeno více jak 40 jezdců v jedné kategorii, je nutno absolvovat kvalifikaci. Každá kategorie potom absolvuje dva samostatné závody.
 
Jelikož je seriál již zavedený, není nouze o pořadatele. Letošní kalendář čítal celkem 15 podniků, které se konaly v těchto lokalitách: Bělá pod Bezdězem, Olszyna (Polsko), Červená Třemešná, Luban (Polsko), Libáň, Weisswasser (Německo), podruhé Libáň, Krásný Dvůr, Bogatyna (Polsko), Třebíz, Benátky nad Jizerou, podruhé Luban, Olszyna a Bělá pod Bezdězem.
 
Zpět ale k jezdcům AK Krakonoš Jilemnice. Šampionátu se zúčastnil Mirek Škaloud ve třídě 500ccm a Milan Kottek ve stopětadvacítkách. I když ani jeden z nich nejel všechny podniky, dosáhli v celkové klasifikaci krásných výsledků. Milan Kottek ve slabší třídě zaostal jen kousek za první desítkou, patří mu 13. příčka. Míra Škaloud se dokázal prosadit mezi nejlepší pětici a sedmého listopadu si na slavnostním vyhlášení sezony ve Vlkavě došel pro pohár za celkové 5. místo. S přihlédnutím k faktu, že oba startovali pouze v devíti podnicích, jsou to skvělé výsledky, co říkáte? Nezbývá než oběma borcům pogratulovat!
 
Zde je několik fotografií z vyhlášení:
 
  
 Úplně vpravo Mirek Škaloud ve slušivém obleku
 
 
Takhle vypadá pohár za celkové páté místo
 
 
... aby bylo jasné, komu pohár patří!
 
aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44