Jiří SALAČ 2010

Ohlédnutí za sezonou 2010

 

Jako další v pořadí se několika otázek chopil Jirka Salač. Jirka náš klub reprezentuje zejména v MG SPORT UFO KTM ECC, jezdí ve veteránské kategorii. Na jeho jezdeckém projevu byste ale zrovna nehádali, že patří mezi „starší pány“. Naopak, za plynovou rukojeť umí pořádně otáčet, i proto dokáže dojíždět v popředí této kategorie.

 

Jirko, jak hodnotíš uplynulou sezonu?

Celkově jsem s uplynulou sezónou jakš takš spokojený. Bohužel jsem si při tréninku v Jilemnici přivodil zranění, kvůli kterému jsem musel vynechat několik pěkných závodů. Ale i tak jsem si sezónu užil.

 

Škoda, že jsi neodjel všechny závody MG SPORT UFO KTM ECC, určitě bys byl celkově okolo první pětky. Co se stalo?

Škoda to je, byl jsem naštvaný, ale jsem rád, že zranění nemá trvalé následky. Přelítnul jsem přes řidítka a nabil jsem si hubu a rozkrok. Už se mi nechtělo z té země ani vstávat.

 

Co motorka, jak přežila sezonu? Necháš ji i na sezonu 2011 nebo bude změna?

Motorka přežila sezónu bez újmy až na závody v Bozkově, kde dostala pěkně zabrat, až se z ní vařila voda. Motocykl jsem prodal a k Vánocům jsem si nadělil novou nabušenou TM 300 model 2011.

 

Který ze závodů sezony se ti líbil nejvíce? A proč?

Nejvíc se mi líbily závody ve Sklenařicích a v Martinicích. Proč? Na závody vyšlo super počasí, trať mi vyhovovala, a celkově jsem si tyhle závody nejvíc užil. Škoda těch závodů v Jilemnici a Příkrém, které jsem neabsolvoval, protože ty by byly určitě nejlepší.

 

Na který závod bys nejraději zapomněl?

Jednoznačně Bozkov.

 

Co teď v zimě děláš, absolvuješ nějakou přípravu?

Chodím pravidelně plavat, do sauny, běžkuju a hraju hokej.

 

Co chystáš na příští sezonu, jakých závodů se budeš účastnit? A jaké jsou tvoje ambice?

Chtěl bych odjet všechny závody MG SPORT UFO KTM ECC plus nějaké regionální závody. Už nepatřím mezi ambiciózní mladé dravé jezdce, závody si chci hlavně užít a ve zdraví přežít.

Na přelomu května června vyrážíme s bandou deseti motorkářů projezdit vysoké rumunské hory, to bude určitě obrovský zážitek, na který se těším. 

Děkuji za otázky, a přeji všem motorkářům dobrou sezónu bez zranění!

-tm-

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
720-3nula  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44