Kamýk podzim 2009

 KAMÝK, 12. 9. 2009
 
 
      Návrat na místo činu. Tak lze nazvat účast na podniku, který se konal v sobotu 12. září v Kamýku. Na jaře jsme tu téměř zahajovali letošní závodnickou sezonu a teď jsme sem vrátili. Logicky se změnil název akce na Bezinka podzim 2009.
 
        Závody zde již mají slušnou tradici a tak i tentokrát se zde sešlo hodně jezdců i diváků. Mnohé diváky určitě přilákali naši přední jezdci (no spíš skokani) FMX, kteří na umělých rampách v podvečer předvedli svoje umění.
 
 
Matěj Hanuš
 
Jezdecké pole bylo rozděleno více než je zvykem. Specialitou bezinkářů totiž je rozdělení třídy E2 na dvoutakty 250 ccm a čtyřtakty 450 ccm. Trať se podobala té jarní, některé úseky se jely opačně, některé pasáže přibyly. Celkově vzato jsem na trať od našich klubových jezdců mnoho chvály neslyšel. Rozbitá byla sice pro všechny stejně, mnozí jsme ale postrádali nějakou rychlou pasáž, bylo to zbytečně namotané a v remízkách se prakticky nedalo předjíždět. Specialitou byl opět extrém, který měli možnost objet pouze jezdci hobby, profíci museli projet. Na začátku to byly tři překážky z klád umístěných kousek za sebou. Potom průjezd vybagrovanou dírou, přejezd na výšku umístěných a částečně zakopaných automobilových pneumatik a zatáčka s navezenými kameny. Nepříjemné bylo množství prachu zejména po startu, na což několik jezdců doplatilo vzájemnou kolizí.
 
        Pořadatelé rozdělili jezdce do dvou rozjížděk. V té dopolední jeli jezdci hobby a v dresu AK Krakonoš se zde představili: Honza Nosek, Matěj Hanuš a Adam Erlebach. Startovalo se po vlnách a našim se dařilo. Matěj měl opět skvělý start, Honza sice vyjel trochu později, ale statečně doháněl a předjížděl jednoho soupeře za druhým. Adam předvedl profesorskou jízdu. Propracoval se na druhé místo, pak dokonce sjel a předjel prvního. Ale ve vedení se příliš dlouho neudržel a tak si dojel pro krásné druhé místo. Honza byl ve své třídě také druhý a Matěj jedenáctý.
 
 
Milan Macháček
 
        Pak následovala pauza, kterou vyplnily závody dětí. Původně plánované první skákání Kuchaře, Pilníka a spol. se muselo odložit kvůli silnému větru. I tak ale odpolední runda profi startovala s asi hodinovým zpožděním oproti původnímu plánu. Zde vozili krakonoše na prsou Milan a Tomáš Macháčkovi. Oba startovali v té rozdělené třídě na dvoutaktních dvěstěpadesátkách. Ale v poslední době se jim smůla lepí na paty. A i zde si ji dopřávali plnými doušky. Milan hned v prvním kole píchnul přední kolo. Protože ale se chtěl svézt, dal se do výměny duše. To se zdařilo, tak se vrátil na trať. Odkroužil několik kol, ale vyskytl se další problém, ložisko krku řízení. V jedné poloze se přidřelo a chvíli šlo ztěžka, chvíli lehce. Po několika pádech Milan zastavil v depu a vyčkal do uplynutí časového limitu. Tomáš se zdržel ve skrumáži kousek za startem, takže začínal zezadu. Chvíli po půlce závodu utrpěl i on defekt, tentokrát zadní pneumatiky. Ještě dvě kola odjel na prázdné gumě, ale i on pak zastavil v depu a vyčkal na konec závodu. Vzhledem k velice slabé účasti v této třídě byl Tomáš klasifikován na třetím a Milan na čtvrtém místě.
 
        Po této jízdě následovalo vyhlášení těch nejlepších, které bylo rozděleno představením FMX bikerů. Tak snad zase na jaře na Kamýku se sejdeme.
-tm-
aktualizováno: 19.03.2024 09:11:28