Karel Šrytr 2015

Jezdí za náš klub již několik let, přesto je mezi příznivci AK Krakonoš tak trochu méně známý. Je to tím, že bydlí v Kamenici a soustředí se především na motokros hlavně ve středočeském kraji. Na závody jezdí od dětských kategorií, často vozí poháry a tak je nejvyšší čas představit jej trochu víc. A o kom že je řeč? Jmenuje se KAREL ŠRYTR a je mu 15 let!

Kájo, jak dlouho již jezdíš a jaké motorky jsi vystřídal?

KŠ: Jezdím zhruba od pěti let. Vystřídal jsem mnoho motorek, například Kawasaki KX 65 a 85, Malaguti Grizzly 50, KTM SX 85 a125, Yamaha YZ 85.

Kam jezdíš trénovat?

KŠ: Nejčastěji do našeho okolí jako třeba Dolní Bousov, Ctiměřice, Bakov n. J., Benátky n. J. a Nová Paka. Letos se chystáme s naší bandou na týden do Jinína.

Preferuješ spíše motokrosy, sem tam se objevíš na cross country. Co ti více sedí?

KŠ: Tak samozřejmě, že mi motokros sedí více než cross country, ale každá zkušenost se počítá. Takže sem tam si zajedu nějaké to cross country.

Jaké závody/seriály motokrosu jezdíš?

KŠ: Určitě nemůžu zapomenout na okolní seriál Bakov a Motocross cup. Zaměřuji se hlavně na přebor čech Buell cup, ale už jsem jel i MMČR juniorů a to v kategorii 85.

Když tak člověk mrkne na fotky z vyhlášení různých motokrosových podniků, většinou tě vidí s pohárem v ruce. Vyjmenuj nám své největší úspěchy.

KŠ: Mezi mé největší úspěchy paří hlavně dvě druhá místa z přeboru Buell cup. Také za velký úspěch považuji že jsem se na MMČR dokázal držet v první patnáctce.

Na konec loňské sezony jsi přesedl z pětaosmdesátky na dvácu. Jak jsi zvládl přechod?

KŠ: Každá změna je těžká. Přechod z osmdesátky na stopětadvácu byl pro mne velký šok. Velký rozdíl byl hlavně ve výkonu a váze. Doufám, že se přechod vydařil a budu dosahovat dalších úspěchů.

Také jsi během sezony utrpěl dvě vážná zranění. Co to bylo, jak se to stalo a co rodiče, nebojí se o tebe?

KŠ: Dvakrát po sobě jsem si zlomil kliční kost. Naštěstí jsem nemusel být ani jednou operován, takže bych to za tak vážné nepovažoval. První byla na cross country dvojic v Loukově a druhá na motokrosu v Bogatynie, kde jsme jel už na dváce.

Co chystáš pro sezonu 2015, jakých závodů se plánuješ účastnit?

KŠ: Určitě bych chtěl odjet celý seriál Buell cup. 

Jaké si dáváš cíle?

KŠ: Aspoň být ve dvácách na republice do první desítky. Moc dopředu se myslet nedá.

Na závěr se nemohu nezeptat, co zimní příprava? Jak na sobě pracuješ?

KŠ: V zimě jsme  v nedalekých Přepeřích zbudovali posilovnu, takže chodím třikrát týdně cvičit. Dále cvičím doma co se dá. Největší problém budou asi ruce, nedokážu udržet své tempo jako jsem měl na osmdesátce. 

Děkuji za rozhovor a přeju spoustu úspěchů a hlavně bez zranění!

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32