Košťálov 2012

KOŠŤÁLOV, 12. – 13. 5. 2012

 

     Druhé dostaveníčko seriálu KTM ECC se konalo v Košťálově. Stalo se tak o víkendu 12. – 13. května. Centrum a veškeré zázemí bylo opět situováno do areálu místního koupaliště.

     Počasí celý týden před závody bylo krásně letní. V sobotu se ale rapidně ochladilo, teplota klesla snad o 20°C. Pro závodníky jistě dobrá zpráva, diváci ale často klepali kosu. V sobotu ráno všechny přivítal mírný deštík, který odnesli zejména dětští závodníci. Na dospělé kategorie se počasí umoudřilo a sem tam vysvitlo i sluníčko. Neděle byla podobná, jen bez deště.

     Trať snad v Košťálově nejde ani vymyslet jinak, tak se jelo tak, jak jsme všichni zvyklí. Dokonce i směr byl stejný jako před rokem.


Roman Vydra

     První se v sobotu na start postavily děti. Trať byla vytyčena nad viaduktem. Jako vždy byli malí závodníci rozděleni podle objemu motorů svých motocyklů do tříd do 50ccm a 65ccm. AK Krakonoš Jilemnice měl tentokrát zastoupení v obou třídách. V menší nás reprezentoval Vilda Šrýtr. Kluci jezdili na blátě a na těch maličkých kolečkách, to měli hodně těžké. Vilda se pořád učí a svým pozitivním přístupem by mohl být vzorem pro mnohé. První jízda mu nesedla, ale bojoval a dojel až do cíle. Na druhou si nechal poradit, zkusil najíždět jinak zatáčky a v cíli si polepšil. Celkově v součtu mu to dalo na osmou příčku. Mezi pětašedesátkami byl naším velikým želízkem v ohni průběžně vedoucí jezdec Kája Šrytr. Kája se ani zde neztratil a dojel v obou jízdách druhý. O první příčce tentokrát nebylo pochyb. Mladý Péťa Petříček ujel zbytku pole rozdílem třídy a ve druhé rozjížďce zbyl pouze náš Kája, který od něho nedostal kolo. V součtu tedy Kája obsadil druhé místo, ale celkově udržel vedení.


Míra Škaloud

     V dospělých kategoriích se na start postavili nejprve hobby jezdci tříd E1, E2 a E3. AK Krakonoš neměl v nejslabší kategorii žádné zastoupení, v E2 se velice dobře prezentoval Adam Erlebach, který dojel druhý. Velice dobře tak navázal na nedělní vítězství z Bozkova. Dalším zástupcem v této třídě byl Michal Hanuš, který dojel šestnáctý. Posledním zástupcem v této rozjížďce byl Michal Kava startující ve třídě E3. Michal měl po noční a spal jen asi hodinu. I přes tento hendikep Michal neusnul a dojel osmadvacátý.

     V odpoledním závodě jsme měli daleko větší zastoupení. Startovali jezdci licencí A a mezi nimi Lukáš Kučera. Lukin se mezi elitou neztratil a dojel těsně za TOP TEN, tedy jedenáctý. V licencích B  se naši jezdci vždy perou o pozice na stupních vítězů. Od tohoto závodu startuje v našich barvách Honza Balaš, který bojoval o vítězství především s dalším našim a to Mirkem Škaloudem. Z vítězství se nakonec radoval Honza, Mirek nakonec dojel třetí. Béčkové licence jsou pro nás hodně zajímavé, protože na špici se pohybují i další naši. Tentokrát dojel šestý Honza Nosek, Matěj Hanuš byl osmý a Milan Macháček čtrnáctý. Ve společné rozjížďce startovali i veteráni a malorážky do 85ccm. V obou třídách jsme měli rovněž své zástupce. V již tradičně velmi nabité kategorii veteránů to byl Jirka Salač. A Jirka zabojoval a prosadil se do nejlepší desítky, když dokončil právě desátý. V pětaosmdesátkách velice dobře zajel mladý Roman Vydra, který skončil na šesté příčce. A premiéru v rudém dresu si v Košťálově odbyl i Vašek Šabata, který dojel devátý.


Milan Macháček

     Neděle se nesla v podobě jedné společné rozjížďky všech tříd. Začněme licencemi A. Lukáš Kučera si polepšil na devátou pozici. V licencích B Honza Balaš ztratil vinou defektu a dojel druhý. Ale fanoušci Krakonoše nemusí smutnit, protože i tak patřilo vítězství našemu jezdci, kterým nebyl nikdo jiný než Míra Škaloud. Honza Nosek si zopakoval sobotní šestku, Matěj Hanuš si polepšil a dojel sedmý. Milan Macháček nestartoval. Stejně tak ani Jirka Salač se nepostavil na start veteránské kategorie. V E1 jsme zástupce neměli a tak jsme byli zvědaví více na E2. Zde všem ostatním vypálili rybník jezdci Motoklubu Vysoké nad Jizerou, když muži v zeleném opanovali kompletní stupně vítězů. Jako nejlepší „nevysočák“ byl klasifikován náš Adam Erlebach, který tedy dojel čtvrtý. Michal Hanuš proťal cílovou fotobuňku na třiadvacáté pozici. V E3 se na start vedle Michala Kavy postavil i Petr Kadavý. Oba závod zdárně dokončili, když Petr dojel na patnácté a Michal na sedmnácté pozici. Poslední rudý dres, o kterém ještě nebyla řeč, oblékl Roman Vydra v pětaosmdesátkách. Roman měl výborný start a usadil se na čele. Bohužel mu to dlouho nevydrželo, upadl a zlomil si prst na ruce. Snad zranění Romana neodradí  a brzy ho opět pustí za řidítka. S přibývajícími zkušenostmi totiž roste jeho výkonnost a je jen otázkou času, kdy jeho snažení bude odměněno poháry. Přejeme brzké uzdravení.

     Ještě rychlý pohled na průběžné pořadí. Licence A = 22. Lukáš Kučera. Licence B = 1. Jan Balaš, 2. Mirek Škaloud, 5. Honza Nosek, 6. Matěj Hanuš, 28. Milan Macháček. Veterán = 15. Jirka Salač. E1 = 29. Martin Šrytr. E2 = 3. Adam Erlebach, 25. Michal Hanuš, 34. Radim Kava. E3 = 26. Petr Kadavý, 29. Michal Kava. 85ccm = 7. Roman Vydra, 14. Václav Šabata. 50ccm = 10. Vilda Šrýtr. 65ccm = 1. Kája Šrytr.

     V týmové soutěži jsme si pohoršili a aktuálně nám patří šestá příčka. Příště musíme hóóódně zabrat a odvést více bodů.

     A to příště znamená v polské Olszyně ve dnech 26. – 27. května.

-tm-

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44