Liblín 2015

LIBLÍN, 18. - 19. 7. 2015

 

O dalším pokračování seriálu Mezinárodního mistrovství ČR v enduru opět povídá Lukáš Kučera, aspirant na medaile ve třídě E3:

„Ve dnech 18. - 19. 7. se uskutečnil závod v enduru v Liblíně. Byl to již třetí díl ze seriálu MMČR v enduru. Závod to byl velmi náročný, ať už z hlediska trati, či velmi horkého počasí. Zázemí bylo v místním sportovním areálu. A celkem závody byly i díky tomuto na vysoké úrovni.

K trati… Ta se skládala ze dvou testů, a sice z CT a ET. Byly dvě časové kontroly a kolo mělo cca 50 km. Do první ČK jsme měli čas 55 minut. Do druhé to bylo minut 50. V obou jsme si najížděli okolo 10-ti minut. Trať k ČK1 obsahovala několik výjezdů, pár sjezdů, ale převážně vedla po lesních cestách. Na konci byl ET.

ET byl namotaný tradičním kaňonkem, následoval výjezd z něj, poté motání v lese přes meze, další kaňonek a výjezd. Pár zatáček na poli a novým úsekem v lese do cíle. Test se jezdil okolo 5:15 minut. Druhý přejezd byl ještě hezčí a náročnější. Těžké výjezdy a sjezdy a lesní cesty. Před vjezdem do ČK2 jsme absolvovali CT. Ten byl hodně endurový, většina se jela po rychlých úsecích v lese, část byla namotána na poli a na louce. V některých místech byl velmi zrádný a to hlavně na odkloněné mezi v lese. Test se jezdil okolo 6:45 minut. V sobotu jsme absolvovali 4 a v neděli 3 kola.

A co výsledky? V sobotu i v neděli jsem zajel 4. místo jak ve třídě, tak i v juniorech. Jelo se mi v celku dobře, žádná velká krize nebyla. Škoda že jsem se nevyvaroval drobnějších chybiček, byl bych blíže k té první trojce.

Nezbývá mi nic jiného než vyzdvihnout pořadatele, kteří udělali velice kvalitní závod. Kdyby všechny závody byly z poloviny takové, tak by se nikdo nemohl zlobit. Děkujeme chlapi!“

Mimo Lukáše jel v MMČR E3 i Vašek Bína. Ten bohužel v sobotu nedokončil a v neděli pro technické problémy nenastoupil. Obnovenou premiéru na dváce si v E1 odbyl Matěj Hanuš a dojel si pro dvě dvanáctá místa. V přeboru E3 nedal nikomu šanci Míra Škaloud a odvezl si dvě vítězství. Ve Veteránech 1 poprvé po loňském zranění startoval Míra Hanč. Po oba dny dokončil na devátých místech. V Přeboru C Michal Kava dvěma desátými místy uzavřel top ten.

-tm-

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32