Liblín 2016

LIBLÍN, 13. – 14. 8. 2016
 
Třetím podnikem MMČR a PČR enduro byla po dvou sprintech první klasická soutěž. Závod se konal v Liblíně a nutno říct, že pořadatelé navázali na předchozí rok a soutěž udělali ještě o něco lepší. V tuto chvíli je to nejlepší svezení v České republice.
 
Za AK Krakonoš Jilemnice se na start postavili čtyři zástupci v mistráku a tři v přeboru. Všichni naši mistráci jeli třídu E3. Nejlépe dopadl Lukáš Kučera, který bojoval o bednu, ale nakonec se musel po oba dny spokojit se čtvrtými místy. Mirek Škaloud se sice při předchozích sprintech hravě vešel do desítky, ale tentokrát musel pořádně zabojovat. V sobotu mu klapla devátá pozice, v neděli se dokázal posunout na osmičku. Michal Kava měl v sobotu problémy a cíl nespatřil. Ale druhý den na startu nechyběl a tentokrát se dokázal probojovat až do finiše, když dokončil jedenáctý. Vašek Bína bohužel cíl nespatřil ani v jednom dni. Nebyl úplně ve své kůži a i přes veškerou snahu musel vzdát.
V přeboru třídy E2 startoval Milan Macháček. Bohužel měl svou TM-ku zadřenou a tak si pro tuto soutěž vypůjčil bráchovu Yamahu. Obtížné podmínky na trati a časté čekání na uvolnění průjezdu nebyly úplně ideální pro motorku a Milan nechtěl riskovat poškození. A tak když už začínal vařit, raději odstoupil. Bohužel po oba dny. Další zástupce jsme měli v mladších veteránech. Skvěle zajel Radek Havlíček, který jako jediný ze startovního pole byl schopný konkurovat suverénovi Rudovi Kavskému. Žel, porazit ho nedokázal a tak si odvezl dvě stříbra. Míra Hanč uviděl pomyslnou šachovnici pouze v sobotu, když dojel sedmý. V neděli měl těžký pád a nedokončil.
 
Lukáš Kučera
 
Více o soutěži i o vlastním výkonu už řekne Lukáš Kučera:
 
„Kolo obsahovalo tři testy. Dva cross testy byly v první časovce. Ve druhé se nacházel enduro test. První test byl stejný jako v loňském roce, jezdil se cca 7 minut. Jelo se lesem po pěšinách a část po poli. Následoval přejezd na druhý test, který vedl kaňonky, mezi poli atd… Tento test byl úplně nový. Jel se okolo 4:30 minut, na poli byl namotaný šnek, kousek nás navedl i do lesního kaňonku a zpět na pole. Poté následoval zbytek přejezdu do 1. ČK. Hned po průjezdu hodinami následoval start do známého enduro testu. Byl úplně stejný jako v předešlých ledech (kaňon dolu, nahoru, výjezd z potoka a úvoz do cíle). Čas testu okolo 5:20 minut. Přejezd do 2. ČK byl krásný s novými a náročnými výjezdy. Opravdu smekám klobouk před pořadateli!!! Děkujme!
 
V sobotu jsem se pral od začátku s Víťou Kuklíkem o třetí místo. Do nájezdu do posledního kola jsme byli od sebe vzdáleni pouze 1.5 sekundy. Bohužel přišel můj pád na CT1 a ztráta 30-ti vteřin. V cíli jsem byl na 4. příčce ve třídě a na 13. absolutně. Do neděle jsem byl odhodlaný se opět poprat o bednu. Nevyšlo to a byly to opět brambory, ale absolutně posun na 11. místo.
 
Na příští závody zkusím něco změnit a pokusím se atakovat pódiové umístění. Všem co mě podporují moc děkuji, bez Vás bych to nezvládl a pokusím se své výsledky vylepšit.“
 
-tm-
 
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32