Loukov 2011

LOUKOV, 6. – 7. 8. 2011

 

     Tradiční motocyklová show v Loukově se letos konala o prvním srpnovém víkendu. Centrum celé akce si stejně jako v minulých letech našlo své místo u muzea pana Bujárka. V tradici posledních let pokračoval i veliký zájem ze strany jezdců i diváků, stejně jako výběr vstupného a placené parkoviště. S ohledem na bezpečnost pořadatelé ubrali z rozmanitosti startovního pole. Letos se na zdejší trati nepředstavily čtyřkolky.

     I přes to ale bylo na co se dívat. V sobotu celý program načal závod dvojic hobby jezdců, pak následovaly děti v objemových třídách 50 a 65ccm a den zakončily svým závodem dvojice profesionálů a veteránů. V neděli se potom mohli diváci pokochat pohledem na veteránské motocykly, představily se fichtly a jednotlivci hobby (rozděleni do dvou skupin podle pracovního cyklu motoru jejich motocyklů), profi a veteráni.

     Trať byla letos ozvláštněna tím, že se většina úseků jela opačným směrem než v minulosti. Tradičně zůstal výjezd od Jizery, ale ten léty ztrácí na své obtížnosti a tak každoroční dav diváků lačnících po krkolomných pádech se letos více rozptýlil po celé trati. Přibyl pěkný a příkrý sjezd s několika kořeny a obrácením trati vzniklo pár kratších výjezdů. Tradicí Martinických pořadatelů jsou umělé překážky, které tedy nemohly chybět ani tento rok. Jezdci tak museli překonat pneumatiky nákladních vozů, přejet či přeskočit přes korbu Pragy V3S, odskočit skokánek z klád a přejet dvě příčně položené klády za sebou. Celkově byla trať poměrně vyvážená a asi každý si na ní našel ten svůj oblíbený kousek.

Michal Hanuš na pneumatikách

     Protože se jelo za humny, měl náš klub na stratu hojné zastoupení (vlastně chyběl pouze Matěj Hanuš, kterému po zlomenině klíční kosti start nedoporučil ošetřující lékař). A vzhledem k vysoké konkurenci dosáhli naši jezdci i slušných výsledků. V nejvíce obsazené kategorii, což byly dvojice hobby, startovalo celkem 74 dvojic! Nejlepšího výsledku v červených dresech dosáhli Adam Erlebach s Michalem Hanušem, kteří dojeli čtrnáctí. Další dvojice Michal Kava a Tomáš Macháček byla hned od začátku hendikepována tím, že Tomáš šel na start hned po noční směně. I tak se ale dokázali prosadit do popředí a urvali třiadvacáté místo. Poslední náš zástupce v této kategorii David Faistaver spojil své síly Petrem Mečířem a dojeli 53. Mezi dětmi jsme měli po jednom zástupci v každé třídě. Oba nedávno přezbrojili na oranžové stroje. Jak Vilda Šrýtr v padesátkách, tak Kája Šrytr v pětašedesátkách se prali o každý metr trati a oba nakonec shodně obsadili dělené čtvrté až páté místo ve své objemové třídě. Ve dvojicích profi si nejlépe vedl Honza Nosek, který spolu s Pavlem Tomešem obsadil krásné páté místo. Plnohodnotná dvojice AMK Krakonoš ve složení Lukáš Kučera a Mirek Škaloud obsadila jedenácté místo a Milan Macháček, který spojil své síly s Tomášem Špatinou, skončil jen kousek za nimi na třinácté příčce. Ve veteránech se představil Jirka Salač společně Radkem Novákem a vybojovali šestou pozici.,

Předávka štafety mezi Lukášem Kučerou a Mirkem Škaloudem

     V neděli naše účast trochu opadla. V jednotlivcích profi si Lukáš Kučera dojel pro sedmé místo. V jednotlivcích hobby 2T se ve výborném světle představil Honza Nosek, který dokončil jen těsně pod stupni vítězů, tedy čtvrtý. Zaskvěl se i Michal Hanuš, který si dojel pro jedenáctou pozici. Posledním zástupcem v této kategorii byl Adam Erlebach. Adam měl bohužel pád, po kterém byl poměrně otřesen a rozhodl se dále nepokračovat.

     Protože se výsledky sčítají do seriálu dvojic, podívejme se ještě na průběžné pořadí. Mezi profíky jsou Míra s Lukášem šestí, v hobících si nejlépe vede Adam s Michalem na deváté pozici, následuje Honza s Matějem (jeli takto pouze první podnik) na jedenáctém místě a v první dvacítce, konkrétně na devatenácté příčce, je ještě Michal s Tomášem.

     Poslední závod seriálu se koná v Martinicích 10. – 11. září.

-tm-

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
695+0osm  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32