ME Chorvatsko 2015

ME enduro Chorvatsko - BUZET

 

Další podnik ME v enduru se jel v Chorvatském Buzetu, nedaleko Slovinských hranic. A to ve dnech 30. - 31. 5. Na cestu jsme vyrazili v úterý ráno a do paddocku dorazili něco málo po půlnoci. Ve středu proběhlo stavění zázemí a procházka ne zcela označených testů. Ve čtvrtek jsme navštívili moře, zašli potrénovat a prošli již vyznačené testy. V pátek proběhla technická a administrativní přejímka a opět procházka testů, jelikož byly jen dva a znalost byla potřeba.

Na závody přijela velká konkurence a to v počtu přes 200 jezdců. To jsem na ME ještě nezažil. Co se trati týče, tak pořadatelé se vyznamenali velmi náročnou soutěží. Ráno se startovalo v 9:00 a do cíle se přijíždělo kolem 16:30. Po startu nás čekal přejezd po lesních cestičkách, potokem s kameny a místy nás překvapilo i bláto. Zhruba v polovině první časovky se nacházel 1. special test. Odstartovali jsme po lesní cestě a hupsli do potoka s blátem, kameny a skálou. Velice to klouzalo. Po výjezdu z potoka následovalo pár zatáček v lese a po pěšině se přijelo na místní vyježděnou crossovou trať. Trať byla přírodní, se zatáčkami a jedním menším dvojáčkem dolů. Na konci testu jsme se svezli přes pneumatiky, přeskočili dvě větší lavice, sjeli a vyjeli dva kopečky. Celý test jsem absolvoval v času okolo 7:40 minut.

Po testu jsme se po vybrodění z potoku svezli po silnici a pak opět hupli do vody a následně na prašné cestičky. Na 1. ČK jsme měli 53 minut a najíždělo se okolo 8 minut. Po krátkém přejezdu po lesní pěšině na druhé časovce jsme se dostali k 2. special testu. Ten startoval na louce, následoval menší výjezd na násypce a po lesní pěšině. Po absolvování cesty dolů následoval výjezd po skále a dále po pěšině na kopec a poté sjezd dolů. Po absolvování zrádných pasáží tvořených z hrbů jsme se dostali na louku. Objeli jsme pár zatáček a najeli do velmi zamotaného úseku v lesíčku. Po absolvování lesíčku jsme najeli opět na louku, absolvovali šneka a mířili do cíle. Mně se povedlo jezdit okolo 10:10 minut. Od testu jsme jeli prašnými a kamenitými cestami, potokem a lesními pasážemi do cíle 2. ČK. Časově jsme na to měli 90 minut a najíždělo se okolo 15 minut.

V sobotu se mi jelo od začátku dobře, vyhnuly se mi problémy a pády a ani tak úplně pomalu jsem nejel. Dalo to na 18. místo ve třídě a 99. absolutně. V neděli jsem chtěl zaútočit na body, to znamenalo posun minimálně na 15. místo, na což jsem asi i měl. Ale bohužel přišlo moc chyb a pád. A pak příliš velká opatrnost nedělat chyby, které stejně přišly. Bohužel jsem tedy domů přijel bez bodů, když i v neděli jsem dokončil na 18. a 99. příčce.

Chci poděkovat super partě a všem kteří při mě stáli, od fanoušků, přes sponzory, doprovod až po rodinu. Děkuju a snad příště se odměním i body.

-lk-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32